Skip to main content

Ζέρβας για χειμώνα: Δεν θα πιαστούμε στον ύπνο- Σε ετοιμότητα ο δήμος

Παρά την ηλιόλουστη μέρα, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Κίνησης Οχημάτων του Δ. Θεσσαλονίκης άσκηση αντιμετώπισης χιονόπτωσης

Περίπου 30 οχήματα, αλατιέρες και υδροφόρες, με το απαραίτητο προσωπικό καθώς και 950 τόνους αλάτι θα έχει σε εφεδρεία ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Σήμερα, παρά την ηλιόλουστη μέρα, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Διαχείρισης και Κίνησης Οχημάτων άσκηση αντιμετώπισης χιονόπτωσης-παγετού, παρουσία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ελέγχθηκαν τα οχήματα με τις αλατιέρες όπως επίσης και οι υδροφόρες. Όπως έγινε γνωστό, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα χρησιμοποιηθούν άμεσα 6 αλατοδιανομείς επί φορτηγών αυτοκινήτων με δύο λεπίδες, 7αλατοδιανομείς (4Χ4), 15 υδροφόρα οχήματα και 2 μηχανήματα έργου. Παράλληλα, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του δήμου έχει στις αποθήκες της 500 τόνους αλάτι, ενώ το επόμενο διάστημα θα προμηθευτεί επιπλέον 450 τόνους.



«Σήμερα μια ηλιόλουστη και ζέστη μέρα κάναμε αυτό που πρέπει για να μην πιαστούμε στον ύπνο. Φέραμε τα οχήματα και το προσωπικό του δήμου, όλοι εμείς οι οποίοι σε περίπτωση ενός παγετού, ενός χιονιά, θα κληθούμε να κρατήσουμε την πόλη ανοιχτή και τις λειτουργίες της κανονικές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για τη διοίκηση μας. Να ξέρουν οι δημότες της Θεσσαλονίκης ότι δεν θα μείνουν ποτέ απροστάτευτοι. Η διοίκηση μας σε αυτό στοχεύει να είναι προετοιμασμένη σε κάθε παγετό, χιονιά, σεισμού, πυρκαγιάς, ώστε να νοιώσουν οι δημότες τη διοίκηση δίπλα τους», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.



Κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης ο δήμαρχος ενημερώθηκε από τους εντεταλμένους συμβούλους για θέματα Καθαριότητας Νίκο Ζεϊμπέκη και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωϋσίδη, οι οποίοι τόνισαν ότι όλες οι υπηρεσίες είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

«Είναι υποχρέωση μας ο δήμος να είναι έτοιμος. Αυτό θέλει μια συνεργασία με τη Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για μια συνολική προσπάθεια και συνολική βοήθεια όλων των ανθρώπων των υπηρεσιών μας, είτε της καθαριότητας, είτε της Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ζεϊμπέκης, τονίζοντας ότι υπάρχει ήδη έκτακτο σχέδιο για αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων.

«Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο για να αντιμετωπίσουμε κατάσταση είτε παγετού είτε χιονιά. Εδώ και αρκετές μέρες αποθηκεύουμε αλάτι σε σακούλες για να μπορέσουμε να διανείμουμε όταν χρειαστεί και αν χρειαστεί εκεί που πρέπει, δηλαδή σε ΚΑΠΗ, σε εκκλησίες σε σχολεία κλπ. Η πόλη θα αντεπεξέλθει επαρκώς όταν πρέπει», υπογράμμισε ο κ. Μωϋσίδης.