Skip to main content

Ζέρβας για επίσκεψη Πομπέο: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει πόλος ανάπτυξης

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε ό,τι ουδέποτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για σημαντική εξέλιξη για τη χώρα αλλά και για την πόλη χαρακτήρισε την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι ουδέποτε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί την πόλη της Θεσσαλονίκης. «Αυτό που υποστηρίζουμε εμείς με συστηματικό τρόπο ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πιο σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους και το καταδεικνύει η επίσκεψη αυτή», τόνισε.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η γεωγραφική θέση της πόλης, το λιμάνι, οι υποδομές, μπορούν να τη μετατρέψουν σε επιχειρηματικό, πολιτικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό κόμβο, έναν κόμβο καινοτομίας και ανάπτυξης». Εκτίμησε ότι «η Θεσσαλονίκη μπορεί να αναδειχθεί σε ένα δεύτερο αναπτυξιακό πόλο της Ελλάδας». Ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι η επίσκεψη του Πομπέο στη Θεσσαλονίκη συνδυάζεται με τις επενδύσεις αμερικανικών επιχειρηματικών κολοσσών. «Είναι στο δικό μας χέρι αν θέλουμε να προχωρήσουμε ή να μείνουμε στάσιμοι», ανέφερε.

«Από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μπορούμε να αναδιατάξουμε την παραγωγή, τη βιομηχανία, ένα αναβαθμισμένο τουριστικό προϊόν και να καταστήσουμε την πόλη αυτή, μια πόλη σημαντική με πρωτεύοντα ρόλο στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην πρώτη του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αποδέχθηκε πρόσκλησή του για να επισκεφθεί την πόλη και να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. «Μου ζήτησε κατά κάποιο τρόπο συγγνώμη που δεν κατάφερε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της να έρθει επισήμως στην πόλη μας. Θεώρησε ότι οι περιορισμοί λόγω του Covid την κράτησαν μακριά από την πόλη που αγαπά», τόνισε ο δήμαρχος.