Skip to main content

Ζέρβας για κορωνοϊό: Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα - Προληπτικά μέτρα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι ήδη πραγματοποιείται απολύμανση του δημαρχείου και των υπόλοιπων χώρων.

«Δεν είμαστε σε καμία καραντίνα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο όπως έγινε γνωστό αφορά σε 38χρονη γυναίκα που πέρασε τη Δευτέρα από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος, έχουν ληφθεί ήδη μέτρα όπως η προληπτική απολύμανση του δημαρχείου και των λοιπών δημοτικών κτηρίων που ήδη γίνεται, η αναβολή των αυριανών εκδηλώσεων ώστε να αποφευχθούν μεγάλες συναθροίσεις, η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και η πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων καθώς και η προμήθεια μέτρων ατομικής προστασίας σύμφωνα με το ΠΝΠ της κυβέρνησης.

«Έτυχε να εκδηλωθεί στην πόλη μας το πρώτο κρούσμα του ιού και έπρεπε να προχωρήσουμε άμεσα στα όποια μέτρα και στο βαθμό που μας αναλογούν. Ως δήμος είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να συνδράμουμε στο έργο του αρμόδιου υπουργείου όποτε, όπου και αν μας ζητηθεί. Η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται απολύτως υπεύθυνα από τους αρμόδιους φορείς», είπε.

«Εμείς από αύριο θα είμαστε στα πόστα μας», δήλωσε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι ο δήμος είναι σε διαρκή ετοιμότητα. «Απαιτείται διαχείριση χωρίς κανένα πανικό», υπογράμμισε ο δήμαρχος ενώ τόνισε ότι όλοι θα είναι ενήμεροι για τις αποφάσεις και τις μελλοντικές ενέργειες του δήμου.