Skip to main content

Ζέρβας για πανδημία: Ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει – Να τηρούμε τα μέτρα

Έκκληση στους πολίτες να εξακολουθήσουν να τηρούν τα μέτρα απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ώστε να μην χτυπήσει ξαναζήσει η πόλη μαύρο Νοέμβριο

Έκκληση στους πολίτες να εξακολουθούν να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα, ώστε να μην χτυπηθεί η πόλη από τρίτο κύμα πανδημίας απηύθυνε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πρύτανη και τους συνεργάτες του που ανιχνεύουν το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, ενώ παρακολουθεί και ενημερώνεται καθημερινά για τα επιδημιολογικά στοιχεία, για την κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και στα κοιμητήρια.

«Χαιρόμαστε όλοι για τη βελτίωση, για το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς, ο κίνδυνος όμως δεν έχει παρέλθει, δεν είναι ακόμα πίσω μας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, ο οποίος επισήμανε ότι το τρίτο κύμα είναι πιθανό, ενώ ανησυχία προκαλούν και τα νέα στελέχη του ιού έχουν έρθει στη χώρα μας. «Θέλω από αυτό το βήμα να κάνω έκκληση σε όλους να εξακολουθούμε να είμαστε προσεκτικοί. Το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων δεν σημαίνει άρση κινδύνου», είπε και πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή, αποστάσεις, μάσκες και να ακολουθούμε τις οδηγίες ουσιαστικά και όχι προσχηματικά γιατί δεν πρέπει να μας χτυπήσει τρίτο κύμα. Και τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου παρακολουθεί τους αριθμούς, «ώστε αν υπερβούμε το όριο να χτυπήσουμε καμπανάκι κινδύνου» και να μην «ξαναέχουμε μαύρο Νοέμβριο και Δεκέμβριο».