Skip to main content

Ζέρβας για τέντα στη Νέα Παραλία: Σήμα διακοπής από την Πολεοδομία - Παράνομη η κατασκευή

Ο δήμαρχος τόνισε ότι εφόσον δεν αποσυρθεί άμεσα η τέντα θα προχωρήσει ο δήμος σε οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία για την απεγκατάσταση της

Για άμεση αντίδραση της διοίκησης στην τοποθέτηση της τέντας για τη λειτουργία Λούνα Παρκ από ιδιώτη στη Νέα Παραλία μετά από άδεια που έδωσε η ΕΤΑΔ, μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης ουδέποτε ρωτήθηκε, επανέλαβε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας πως «η Νέα Παραλία δεν ανήκει στον δήμο, είναι περιουσία της ΕΤΑΔ, του Υπερταμείου».

«Σε κάθε περίπτωση οτιδήποτε συμβαίνει στη Νέα Παραλία αφορά και τον δήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο, αφορά και τη διοίκηση. Κανένας δεν αγαπάει περισσότερο τη Νέα Παραλία. Γι΄ αυτό το λόγο, όταν διαπιστώσαμε τι έχει συμβεί, στείλαμε αυστηρή επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ για να αναθεωρήσει την απόφαση της μίσθωσης και πιστεύω ότι θα γίνει δεκτό», τόνισε ο δήμαρχος.

Διαβάστε: Αγανάκτηση Ζέρβα για το Λούνα Πάρκ στη Νέα Παραλία - Μήνυμα στην ΕΤΑΔ να αναθεωρήσει

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας σχετικά με την κατασκευή, έγινε με την έκδοση μιας άδειας μικρής κλίμακας. «Προφανώς από τη στιγμή που υπάρχει μια έλλειψη νομιμότητας, επιλαμβάνεται η Πολεοδομία και ακριβώς αυτό έκανε σήμερα, δίνοντας σήμα διακοπής. Έκρινε παράνομη την κατασκευή. Και εφόσον δεν αποσυρθεί άμεσα θα προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε νόμιμη διαδικασία για την απεγκατάσταση αυτής της κατασκευής», δήλωσε ο κ. Ζέρβας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επανέλαβε ότι η Νέα Παραλία είναι από τους πιο σημαντικούς δημόσιους χώρους της πόλης και δεν είναι πεδίου ευκαιριακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Τη Νέα Παραλία έχετε ευθύνη να την προστατέψετε. Δηλώσατε δημόσια με την επιστολή σας στην ΕΤΑΔ, αυτό που σας λέμε 2,5 χρόνια, ότι δεν σαν υπολογίζει κανένας στην κυβέρνηση. Διότι είστε ένας πρόθυμος παρατηρητής, να βάλει πλάτη, να αγνοήσει τις ανάγκες των Θεσσαλονικέων», σημείωσε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της «Η Θεσσαλονίκη Είναι το Μέλλον», ζήτησε από τη διοίκηση «να το πάει στα άκρα και σκληρά». «Δεν μπορεί στην πόλη μας ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης, να κάνει ό,τι θέλει. Ας είναι το ΕΤΑΔ, ας είναι ο δήμος. Κανένας δεν κάνει παρανομίες», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

«Η υπόθεση της τέντας είναι προσβλητική για όλη την πόλη», σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» Σπύρος Βούγιας. Όπως ανέφερε, ότι για την κατασκευή της χρειάστηκαν ώρες και σημείωσε: «υπάρχουν φύλακες στη Νέα Παραλία, είμαι βέβαιος ότι θα πήρε το μάτι τους κάτι. Αλλά αν όντως πήρε το μάτι τους και ενημέρωσε τον δήμο, πέρασαν μέρες και ο δήμος δεν τηλεφώνησε στην ΕΤΑΔ και να πει ότι αυτό πρέπει αμέσως να σταματήσει. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα απόφασης στη Νέα Παραλία». Εκτίμησε ότι «δεν ήταν αρκετά ισχυρή η αντίδραση της διοίκησης».

«Ας δεχθούμε ότι δεν γνώριζε ο δήμος, αλλά η παραλία είναι κεντρικό σημείο της πόλης. Ελέγχεται από τη Δημοτική Αστυνομία. Δεν μας είπε ο δήμαρχος αν ενημέρωσε τον δήμο, τις υπηρεσίες. Βράδυ κτίστηκε. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είδαν τίποτα», σχολίασε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος από τη Λαϊκή Συσπείρωση, κάνοντας λόγο για ακραίες ενέργειες.