Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ: 3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΖΗΜΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κάθε χρόνο που δεν ολοκληρώνεται το Μετρό στοιχίζει στην οικονομία της πόλης το κόστος ενός άλλου Μετρό, επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Κάθε μέρα χωρίς Μετρό η οικονομία της Θεσσαλονίκης έχει ζημία 3 εκατ. ευρώ από τις χαμένες εργατοώρες και την περιττή κατανάλωση καυσίμων για μετακινήσεις που δεν θα γίνονταν εάν υπήρχε το Μετρό, επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα προσφυγή πολιτών στο ΣτΕ κατά των εργασιών απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, ο κ. Ζέρβας είπε ότι "εγώ δεν ανέχομαι να λέει κανένας ότι δεν αγαπάω την ιστορική μου κληρονομιά και την αγαπάνε άλλοι περισσότερο". Εξηγώντας, υπογράμμισε: "Αλλά θα σας πω και δυο νούμερα. Κάθε μέρα χωρίς μετρό, η οικονομία της Θεσσαλονίκης έχει ζημία 3 εκατ. ευρώ, από τις άσκοπες μετακινήσεις (δηλαδή τις χαμένες εργατοώρες και την περιττή κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με το αν θα λειτουργούσε το μετρό). Με την καθυστέρηση, σε κάθε χρόνο που δεν ολοκληρώνεται το μετρό, στοιχίζει στην οικονομία της πόλης το κόστος ενός έργου μετρό. Ένα δισ. ευρώ στοιχίζει η βασική γραμμή. Μέχρι στιγμής για τις αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν δαπανηθεί 135 εκατομμύρια ευρώ. Το μουσείο της Ακρόπολης στοίχισε 110 εκατ. ευρώ".

Όπως είπε, θα δαπανηθούν και άλλα τόσα αλλά "επιτέλους να σταματήσει αυτή η ιστορία, όχι θα τελειώσει το 2025, όχι δεν θα τελειώσει ποτέ".

"Έχω την εντύπωση ότι αυτοί οι άνθρωποι, έχουν ιδεολογικοποιήσει το θέμα αυτό και από την άλλη πλευρά χαίρονται να μην γίνεται τίποτα. Να μην γίνει υποθαλάσσια, να μην γίνει ο περιφερειακός, να μην γίνει η νέα παραλία, να μην γίνει τίποτα και να χαιρόμαστε ότι δεν γίνεται τίποτα", ανέφερε.

"Επιτέλους ας πάμε μπροστά", επισήμανε.

"Όλοι φορούσαν μάσκες σε παρέλαση και Άγιο Δημήτριο"

Αναφερόμενος στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου, είπε:

"Εγώ ήμουν της άποψης, την είπα και δημόσια ότι η παρέλαση έπρεπε να γίνει, οι δοξολογίες έπρεπε να γίνουν, ο κόσμος έπρεπε να απολαύσει την εθνική επέτειο, την θρησκευτική μας γιορτή, με την σημασία, με την αξία που της πρέπει, με όλα τα μέτρα. Εγώ ήμουν μέσα στον Άγιο Δημήτριο, ήταν πολύ συγκεκριμένα. Πηγαίνω τόσα χρόνια στον Άγιο Δημήτριο, δεν έχω δει ποτέ τόσο λίγο κόσμο, δεν είδα κανέναν από αυτούς που ήμασταν μέσα, συγκεκριμένα από αυτούς που ήμασταν προσκεκλημένοι δυο Προέδρους της Δημοκρατίας, που να μην έχει μάσκα. Άρα όλα αυτά έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Από κει και μετά πάλι λέω το θέμα της αστυνόμευσης, πάλι λέω το μέτρο του ελέγχου και πάντα λέω ότι είναι πολύ σημαντικό ο αυτοέλεγχος του καθενός από εμάς", τόνισε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ