Skip to main content

Μήνυμα Ζέρβα για υπόγεια πάρκινγκ - «Στα όριά της η πόλη με Agrotica»

Καμπανάκι για την ανάγκη νέων θέσεων στάθμευσης η κατάσταση με το κυκλοφοριακό, είπε ο δήμαρχος - Επίθεση από Νοτοπούλου για Πλατεία Ελευθερίας

Στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατούσε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν σε εξέλιξη η κλαδική έκθεση της ΔΕΘ Agrotica, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά δύσκολο Σαββατοκύριακο για την πόλη. «Όλοι όσοι ζήσαμε και προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε, καταλάβαμε τα όριά της πόλης», τόνισε ο κ. Ζέρβας, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι χαρούμενος για τις κλαδικές εκθέσεις και ιδιαίτερα για την Agrotica, που είναι η πιο πετυχημένη κλαδική έκθεση, η οποία φέρνει στην πόλη 150.000 επισκέπτες.

«Η πόλη ήταν sold out. Το κακό ήταν το κυκλοφοριακό και αυτό ακριβώς κατέδειξε ποια είναι τα όρια αυτής της πόλης. Μας χτυπάει το καμπανάκι για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούμε θέσεις στάθμευσης. Πόσο σημαντικό είναι να τρέξει η ανάπλαση της ΔΕΘ με ένα υπόγειο πάρκινγκ, πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε στην ανάπλαση στους στάβλους της Παπάφη με υπόγειο πάρκινγκ, στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας με υπόγειο πάρκινγκ. Να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αξιόπιστα μέσα μετακίνησης, οι δημότες μας επιλέγουν το αυτοκίνητο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν κατηγορεί τους διοργανωτές αλλά κάλεσε όλους να φροντίσουν για νέες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γιώργος Ορφανός, επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον», τονίζοντας πως «το Σαββατοκύριακο η πόλη δεν λειτουργούσε». «Ο δήμαρχος αρκέστηκε να πει ότι όταν θα φτιάξει η ΔΕΘ το χώρο στάθμευσης, το 2023, 2025, 2028, έτσι προβλέπεται στα σχέδια της Έκθεσης, τότε η πόλη θα αποκτήσει ρυθμό και θα κυκλοφορούμε ελεύθερα. Πρέπει να μιλάμε στους δημότες με ειλικρίνια», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πλατείας Ελευθερίας, σημειώνοντας πως όταν συζητήθηκε το θέμα ένα μήνα πριν δεν υπήρχε άποψη από την πλευρά της διοίκησης. 

Επίθεση στον δήμαρχο για το θέμα της πλατείας Ελευθερίας εξαπέλυσε και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου. Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε τον δήμο ότι θα μετατρέψει έναν χώρο ιστορικής μνήμης, σε τρύπα. «Μπάχαλο στο θέμα της πλατείας Ελευθερίας. Αντί να πείτε που μπορ ει πείτε να κάνετε πάρκινγκ, μιλήσατε για τη ΔΕΘ. Όσο ήμουν εγώ στο ΥΜΑΘ μιλούσαμε για το πως θα γίνει πάρκινγκ στο χώρο της Αγ. Φωτεινής και στο στρατόπεδο Μυστακίδη. Και σεις λέτε έναν χώρο ιστορικής μνήμης, εσείς θα το κάνετε πάλι τρύπα. Ετοιμάζεστε να φέρετε μια καινούργια τρύπα όπως της πλατείας Διοικητηρίου», σημείωσε.