Skip to main content

Ζέρβας: Βρήκαμε λύση στα προβλήματα για το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας επανέλαβε τη στήριξή της δημοτικής αρχής στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Τη στήριξη της δημοτικής αρχής στο project δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη επανέλαβε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο γι αυτό το τόσο σημαντικό project.

«Φαίνεται ότι προχωράμε σε μια λύση με την αξιοποίηση ενός όμορου ακινήτου του δήμου, ώστε το Μουσείου Εβραιϊκού Ολοκαυτώματος με τις συντομότερες δυνατές διαδικασίες να ξεκινήσει και να έχει και τον απαραίτητο χώρο και για την κατασκευή του και για όποιες άλλες λειτουργίες, όπως πάρκινγκ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις», τόνισε.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν είναι υπό σκέψη, αλλά υπό υλοποίηση, αφήνοντας αιχμές ότι δεν προχώρησαν στο παρελθόν και χάθηκε πολύτιμος χρόνος. «Κοιτάμε όμως μπροστά και πολύ σύντομα θα έχουμε την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού project και ο δήμος θα συμμετέχει με ότι δυνάμεις έχει, ώστε να ολοκληρωθεί εντός ενός πολύ σφιχτού χρονοδιαγράμματος», κατάληξε.

Αναφερόμενος στις μεγάλες αναπλάσεις που υπάρχουν στην ατζέντα της δημοτικής αρχής, όπως το deck της παλιάς παραλίας, η πλατεία Διοικητηρίου, τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες.«Όλα αυτά είναι σε φάση ταχείας υλοποίηση. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τις δράσεις. Όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να δουλεύουμε», υπογράμμισε.