Skip to main content

Ζέρβας: Μονοψήφιος αριθμός συνδικαλιστών μπλόκαρε απορριμματοφόρα και εργαζόμενους

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για μικροπολιτικούς στόχους από συνδικαλιστές που μπλόκαραν σήμερα την αποκομιδή των απορριμμάτων

Με γεμάτους κάδους απορριμμάτων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη καθώς οι εργαζόμενοι στον κεντρικό δήμο όχι μόνο συνεχίζουν την αποχή τους από τις Κυριακές μέχρι και τις 15 Γενάρη αλλά σήμερα και αύριο προχώρησαν σε νέα κινητοποίηση, διεκδικώντας τους δοθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγο για μονοψήφιο αριθμό εργαζομένων οι οποίοι εμπόδισαν σήμερα να βγουν από τα αμαξοστάσια τα απορριμματοφόρα όπως επίσης και οι εργαζόμενοι. «Εάν δείτε σήμερα μέσα στην πόλη κάποιους κάδους γεμάτους πρέπει να ξέρετε ότι αυτό οφείλεται στην παρεμπόδιση δεκάδων οδηγών απορριμματοφόρων και πολλοί περισσότερο εργατών από μονοψήφιο αριθμό συνδικαλιστών», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως αυτό έγινε μετά από μια δύσκολη Κυριακή που η αγορά ήταν ανοιχτή.

Δήμος Θεσσαλονίκης:Μην κατεβάζετε σκουπίδια μέχρι την Τετάρτη - Κινητοποιήσεις εργαζομένων

«Κάποιοι έκριναν πως για να πετύχουν αυτοί δικούς τους σκοπούς είναι προτιμότερο οι κάδοι σήμερα δίπλα σε σχολεία, σε πάρκα, σε νοσοκομεία να είναι γεμάτοι. Ούτε καν για προσωπικό ασφαλείας ενδιαφέρθηκαν», τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας «είναι λάθος το κόστος της όποιας διεκδίκησης πόσο μάλλον όταν έχει γίνει μια διαρκής συζήτηση να μετακυλίεται στο κοινωνικό σύνολο». «Δεν θα αλλάξει κάτι στη δική μας συμπεριφορά, θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο η πόλη, θα δίνουμε λάθος εικόνα για την προσπάθεια που γίνεται από όλους μας. Είναι λάθος να εμποδίζεται η αποκομιδή απορριμμάτων, είναι λάθος για την ίδια την πόλη, τα συμφέροντα της οποίας πιστεύω ότι βάζουμε όλοι πάνω από τους δικούς μας στόχους και αν θέλετε και η προστασία των ίδιων των εργαζομένων στους οποίους ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το δικαίωμά τους στις υπερωρίες και σε ΜΑΠ», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση στηρίζαμε και στηρίζουμε τον εργαζόμενο, αλλά, όπως σημείωσε, πάνω απ΄ όλα υπάρχει το συμφέρον της πόλης.

Ο κ. Ζέρβας σημείωσε κατά την τοποθέτησή του ότι η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει ένα μέρος που επιτρέπει η δυνατότητα του νόμου των Μέσων Ατομικών Προστασίας σε χρήμα, τα οποία όφειλε η προηγούμενη διοίκηση και να διανείμει τα ΜΑΠ, για τα οποία υπάρχουν συμφωνίες με αναδόχους.

Ο δήμαρχος σημείωσε τέλος ότι όλα τα θέματα των εργαζομένων είχαν συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα με το Σωματείο τους. «Γίνεται ένα μεγάλο λάθος από την πλευρά αυτών που κινητοποιούνται. Μπλοκάρουν ένα ολόκληρο σύστημα καθαριότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με στόχους μικροπολιτικούς ακόμα και για εκεί που δεσμευτήκαμε ότι το καθεστώς καταβολής των υπερωριών, εξαιρεσίμων θα εξεταστεί ώστε κανένας να μη δουλεύει και να μην αμείβεται κάτω από τις καλύτερες συνθήκες», τόνισε.

Φωτογραφία αρχείου