Skip to main content

Ζέρβας: Να ανοίξει με click inside η αγορά της Θεσσαλονίκης από αύριο

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής το άνοιγμα της αγοράς στη Θεσσαλονίκη με click inside.

Έκκληση στους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ανοίξει με τη μέθοδο click inside η αγορά της Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο, απηύθυνε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δείτε - Σύσσωμη η Θεσσαλονίκη απαιτεί άνοιγμα της αγοράς - Μέτωπο από φορείς

«Τα δεδομένα αυτή τη στιγμή στην πόλη μας είναι ότι εμείς, οι άνθρωποι της αγοράς αλλά και η κοινωνία της πόλης ζητά το άνοιγμα των καταστημάτων», είπε στο Open, σημειώνοντας ότι το προσεχές άνοιγμα της εστίασης είναι κάτι που τον χαροποίησε, καθώς το ζητούσε και ο ίδιος.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι η αγορά αλλά και πολίτες θέλουν να μπουν σε μια κανονικότητα γι' αυτό και ζήτησε να εξεταστούν τα ψώνια εντός του καταστήματος.

«Ζητάω και από την Επιτροπή που συνεδριάζει σήμερα αλλά και από την κυβέρνηση να παρθεί η απόφαση ώστε να ανοίξει η αγορά της Θεσσαλονίκης με click inside. Θα προσφέρει υγεία και όχι πρόβλημα στην πόλη», τόνισε συμπληρώνοντας ότι έτσι και οι επιχειρηματίες θα αξιοποιήσουν τα καταστήματά τους αλλά και θα μπορέσουν να κινηθούν οι πολίτες.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του τόνισε πως θα προτείνει σήμερα στην επιτροπή το άνοιγμα με click inside στη Θεσσαλονίκη.

«Στην πρόταση που έχουμε κάνει στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων είναι η εφαρμογή του click inside στη Θεσσαλονίκη. Εγώ θα έλεγα και από αύριο για να μην χάσει και η Θεσσαλονίκη την αγορά της Αναστάσεως», είπε τονίζοντας ωστόσο πως δεν παίρνει αυτός τις αποφάσεις.