Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
x

ΖΕΡΒΑΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε να παραταθούν και πέραν της 31ης Ιανουαρίου τα ευνοϊκά μέτρα στη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων.

Την προώθηση ρύθμισης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που έχουν εκκρεμείς υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων ζητεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με παρέμβασή του στην κυβέρνηση και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2022 οι μεταβιβάσεις ακινήτων γίνονται με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες και με απλή υπεύθυνη δήλωση μηχανικού και ιδιοκτήτη, χωρίς να απαιτείται η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου. Ένας μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών έχει σπεύσει να κάνει χρήση αυτών των ευνοϊκών μέτρων, γεγονός που οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των αιτήσεων έκδοσης ΤΑΠ που κατατίθενται στις αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων της χώρας, οι οποίες και καλούνται μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο αριθμό υποθέσεων.

Ο κ. Ζέρβας, σύμφωνα με πηγές του δήμου, έχει καταθέσει την πρόταση η ισχύς των παραπάνω ευνοϊκών μέτρων στη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων να παραταθεί και πέραν της 31ης Ιανουαρίου, ώστε να υπάρξει ομαλή ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ