Skip to main content

Ζέρβας: Μετακινήσεις υπαλλήλων για λιγότερη ταλαιπωρία των πολιτών

Ανακατανομή του δημοτικού υπαλληλικού προσωπικού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τον δήμο Θεσσαλονίκης

Υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών και των τμημάτων που έρχονται σε επαφή με τον πολίτη, αποτελούν οι διοικητικές αλλαγές και η ανακατανομή του υπαλληλικού προσωπικού στον δήμο Θεσσαλονίκης, αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, οι μετακινήσεις γίνονται με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία του δήμου, καθώς μεταφέρεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων προς νευραλγικές υπηρεσίες που ήταν υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών.

Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ενδεικτικά  ενισχύονται με την πρωτοβουλία αυτή, με αρκετούς υπαλλήλους, υπηρεσίες εξυπηρέτησης δημοτών και πολιτών (Ληξιαρχείο, Ταμείο, Τ.Α.Π, Δημοτολόγιο, Τμήμα Ελεγκτών, Δ/νση Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία, Δημοτική Αστυνομία, Τμήμα Τελών Ελεγχόμενης Στάθμευσης, Τμήμα Ελέγχου και Πιστοποίησης Δαπανών).

«Προχωράμε με βάση τις δεσμεύσεις μας. Στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ταλαιπωρία των πολιτών στις συναλλαγές τους με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Ενισχύουμε τις υπηρεσίες όπου είναι απαραίτητο, μεταφέροντας εκεί περισσότερους υπαλλήλους. Από τη μία η γραφειοκρατία και από την άλλη η υποστελέχωση είχαν διαμορφώσει ένα εκρηκτικό μείγμα που επιβάρυνε την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό αλλάζει μόνο με πολιτική βούληση, ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού. Η εντολή είναι νωπή και επιτάσσει αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.