Skip to main content

Ζέρβας σε ΕΛΑΣ: Άμεσες παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό και την αστυνόμευση στις γειτονιές

Το ζήτημα της αστυνόμευσης στις γειτονιές και το κυκλοφοριακό έθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην ηγεσία της Αστυνομίας στην πόλη

Άμεσες παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό - το νούμερο ένα όπως το χαρακτήρισε πρόβλημα - και αστυνόμευση σε όλα τα επίπεδα ζήτησε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «το ζήτημα της ασφάλειας απασχολεί όλους και μας ενώνει».

«Από την πλευρά μας προχωράμε σε αναπλάσεις, ενισχύουμε την εμπορικότητα των δρόμων, τοποθετούμε νέο φωτισμό. Η δημοτική μας αστυνομία είναι παντού στους δρόμους αλλά έχει πολλές αρμοδιότητες. Στον Οργανισμό για τη δημοτική αστυνομία προβλέπονται 350 θέσεις και έχει μόνο 81», τόνισε ο κ. Ζέρβας ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Γεώργιο Δούβαλη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση.

«Έθεσα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο κάποια βασικά θέματα. Περισσότερους τροχονόμους για να υπάρχει άμεση και ορατή βελτίωση στο κυκλοφοριακό και έμφαση στην αστυνόμευση σε όλα τα επίπεδα. Είναι πολλές οι γειτονιές που χρήζουν άμεσης βελτίωσης στο θέμα αυτό», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Η δημοτική αρχή είναι παρούσα και θα συνεργάζεται με όλους αλλά θα διεκδικεί και αυτό που αξίζει η πόλη», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, ευελπιστώντας ότι θα δείξουν αυτή την ανταπόκριση.

Για το θέμα ο κ. Ζέρβας είχε επικοινωνία και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, εκτιμώντας ότι θα συνδράμει με τις εντολές που θα δώσει προς αυτή την κατεύθυνση.