Skip to main content

Ζέρβας στην DW: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μια έξυπνη πόλη (vid)

Ρεπορτάζ της Deutsche Welle για τη Θεσσαλονίκη αναφέρεται στις προσπάθειες για να γίνει έξυπνη πόλη, αλλά και στις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου.

Για το όραμά του να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε μια έξυπνη πόλη μίλησε στην Deutsche Welle ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «γίνεται αυτή την περίοδο που μιλάμε ένας διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, δεχόμαστε προτάσεις από όλονο τον κόσμο για να αναπλάσουμε τα δάπεδα, το πράσινο τον φωτισμό, να βάλουμε και πολλά έξυπνα συστήματα. Η πόλη μας πρέπει να γίνει μια έξυπνη πόλη».

Παράλλλα αναφέρθηκε και στην κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος όπου επισήμανε πως «μέσα στο 2021, θα ολοκληρωθούν οι μελέτες που ετοιμάζει η Ισραηλιτική Κοινότητα με ένα εβραϊκό και ένα γερμανικό μελετητικό γραφείο και ίσως το 2022 θα έχουμε με το καλό την κατασκευή του».

Στο ρεπορτάζ της DW γίνεται αναφορά και στο θέμα με τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου που όπως επισημαίνεται καθυστερούν την πορεία ολοκλήρωσης του έργου.

Σε δηλώσεις του ο πρόδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος τονίζει πως «η καταρχήν απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού και προσωρινή απόφαση είναι να αφαιρεθούν προσωρινά οι αρχαιότητες που βλέπουμε και να τοποθετηθούν στην συνέχεια στο πρώτο επίπεδο μετά την κατασκευή του σταθμού, φαίνεται ότι είναι τεχνικά εφικτό και θα μας δώσει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα που βλέπετε τώρα, με φωτισμούς και μία μουσειολογική προσέγγιση. Υπήρχαν άνθρωποι που προσέφυγαν κατά αυτής της απόφασης στο ΣτΕ».

Πηγή: Deutsche Welle