Skip to main content

Ζέρβας: Θεσμικό ατόπημα η αποχή 14 δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε την απουσία 14 δημοτικών συμβούλων από την ειδική συνεδρίαση του απολογισμού της διοίκησης για το 2020

Απάντηση στην επιστολή των 14 δημοτικών συμβούλων οι οποίοι ζητούσαν να αναβληθεί η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης για το έτος 2020 έδωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στη συνεδρίαση για τον απολογισμό ο κ. Ζέρβας χαρακτήρισε μείζον θεσμικό ατόπημα την επιλεγμένη απουσία τους.

«Ο απολογισμό των πεπραγμένων μιας δημοτικής αρχής συνιστά κορυφαία δημοκρατική διαδικασία και η επιλεγμένη σημερινή απουσία κάποιων δημοτικών συμβούλων από αυτή τη συνεδρίαση θεωρώ ότι είναι ένα μείζον θεσμικό ατόπημα και μια προσβολή για την πόλη, για το δημοτικό συμβούλιο, για τους φορείς της πόλης αλλά και για τον κάθε ένα δημότη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ήταν όλοι οι συνάδερφοι μαζί, πιστεύω σε έναν γόνιμο διάλογο, στην κριτική».

Διαβάστε: Δήμος Θεσσαλονίκης - Αναβολή απολογιστικής συνεδρίασης ζητά η αντιπολίτευση

Τόνισε ότι μέριμνα της διοίκησης ήταν και παραμένει η αδιάκοπη λειτουργία του δήμου κάτω από όποιες συνθήκες, η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ο σεβασμός θεσμών και διαδικασιών. «Με βάση τις αρχές αυτές ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι από τους πρώτους που προχωρεί στη σύνταξη του απολογισμού και προετοίμασε αυτή τη συνεδρίαση», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι κατά τη στιγμή της ομιλίας του, αποχώρησε από τη συνεδρίαση και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σωτήρης Ζαριανόπουλος, με τον δήμαρχο να σχολιάζει: «Είμαστε μια δημοκρατία, που κάποιες μειοψηφίες θεωρούν τον εαυτό τους πλειοψηφία».