Skip to main content

Ζέρβας: Βοήθεια για τις επιχειρήσεις το πάγωμα στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης η απόφαση αυτή μέσα στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον δεν είναι ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη.

Πάγωμα των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το νέο έτος εισηγείται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στην κεντρική τοποθέτησή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η απόφαση αυτή μέσα στο δύσκολο οικονομικά περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί συνολικά για τους ΟΤΑ, δεν είναι ούτε εύκολη ούτε αυτονόητη.

Διαβάστε: Παγώνουν τα τέλη κοινόχρηστου χώρου για το 2023 στον δήμο Θεσσαλονίκης

«Εντάσσεται στη λογική που υπηρετούμε από την πρώτη ημέρα: πρώτα ο πολίτης, πρώτα ο δημότης, πρώτα η πραγματική οικονομία και οι δουλειές των ανθρώπων», τόνισε ο κ. Ζέρβας, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει το επιχειρείν στην πράξη, καθώς, πέραν των μηδενικών αυξήσεων φέτος και των μειώσεων κατά 5% πέρυσι στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, προχωρά και σε σειρά διευκολύνσεων και εκπτώσεων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξάλλου, υπενθύμισε ότι τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν μειωθεί στην τριετία κατά 30% οριζόντια για όλους.