Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021
x

ΖΕΣΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Η PROCTER & GAMBLE

Η σχετική δράση του ΕΕΣ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στο λιμάνι του Πειραιά, από τις 11:00 έως τις 14:00.

Ζεστά ροφήματα και τρία διαφορετικά δέματα με ανθρωπιστικό υλικό  στο πλαίσιο δράσης ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας στο δρόμο θα μοιράσουν σε αστέγους ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την εταιρεία Procter & Gamble.

Η σχετική δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στο λιμάνι του Πειραιά, από τις 11:00 έως τις 14:00.

Ο ΕΕΣ, κατόπιν χαρτογράφησης της περιοχής, θα κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών), για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που διαβιούν στο δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, εκτός από τα ζεστά ροφήματα και τρία διαφορετικά δέματα με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, είδη βασικής διατροφής και είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες) που θα διανεμηθούν, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος στήριξης άστεγων που πραγματοποιεί η Procter & Gamble από κοινού με τον Ε.Ε.Σ., στις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας. Επιπλέον οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο δήμος Πειραιά, για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Καθόλη τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα ως προς την προσέγγιση και υποστήριξη των εν λόγω ατόμων και θα ληφθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας από την πανδημία, τόσο των ωφελούμενων όσο και του προσωπικού του οποίου θα συμμετέχει στη δράση, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζοντας διαχρονικά συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη προγραμματίζει αντίστοιχες πρωτοβουλίες στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ