Skip to main content

Ζητούν αναθεώρηση προϋπολογισμού της περιφέρειας λόγω κορωνοϊού

«Είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσει η Π.Κ.Μ. περαιτέρω χρηματοδότηση για την κάλυψη έκτακτων αναγκών», λέει η Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία.

Να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κατεύθυνση της διοχέτευσης πόρων για τη στήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών, τις προσλήψεις προσωπικού, ιδιαίτερα εκείνων των κατηγοριών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητά από τον Απόστολο Τζιτζικώστα η παράταξη της «Ανυπόταχτης Δημοκρατικής Μακεδονίας».

Όπως αναφέρει η παράταξη με αφορμή την ενίσχυση της περιφέρειας από το ΥΠΕΣ με 2,5 εκατ. ευρώ, «είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσει η Π.Κ.Μ. περαιτέρω χρηματοδότηση για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, που συσσωρεύονται καθημερινά και λόγω της πανδημίας».

Παράλληλα ζητείται από τον περιφερειάρχη να τεθεί προς συζήτηση ένα σχέδιο για τη διαχείριση της πανδημίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, μιας που ήδη περιοχές της ( π.χ. Πέλλα ) έχουν τεθεί σε καθεστώς καραντίνας.

«Σύμφωνα με τα έως τώρα επιδημιολογικά  δεδομένα, μπορεί η Π.Κ.Μ. να έχει λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανάλογα με τον πληθυσμό, ωστόσο τα νοσοκομεία της περιοχής και κυρίως το ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου, που είναι νοσοκομεία αναφοράς, έχουν δεχτεί μεγάλο βάρος από ασθενείς που προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί σημαντικά. Και όπως όλοι οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Ιατρικού και του Νοσηλευτικού προσωπικού αναφέρουν, το τεράστιο πρόβλημα είναι αυτό των Μ.Ε.Θ., όπου, από το σύνολο των 125 Μ.Ε.Θ. που υπάρχουν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, οι 15 παραμένουν κλειστές, γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.