Skip to main content

73 συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στις 29 και 30 Μαΐου και συμμετείχαν σε αυτό 73 ομάδες, που απαρτίζονταν από 550 μαθητές και 120 προπονητές.

Στις 29 και 30 Μαΐου 2021 διεξήχθη το “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας (FIRST® LEGO ® League Greece)” που φέρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και πραγματοποιείται υπό  την Αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα ‘21 και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι συμμετείχαν 73 ομάδες, οι οποίες απαρτίζονταν από 550 μαθητές και 120 προπονητές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου από 5.400 λεπτά εγγραφών για το Robot Game κι άλλα τόσα για τη διαδικασία της αξιολόγησης και λοιπές δραστηριότητες. Η κριτική επιτροπή χρειάστηκε περισσότερες από 5 ώρες διαβουλεύσεων για να απονείμει τα βραβεία σε 10 διαφορετικές κατηγορίες (Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τα αποτελέσματα εδώ).

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Champions Awards κέρδισε Rebels Up (Κ.Ε.Π.Ε. “Αριστοτέλειο” τη 2η θέση η ομάδα “The Inventors” (Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας) και την 3η θέση η ομάδα Robot Experts (Ανεξάρτητη ομάδα Τρικάλων).



Στον χαιρετισμό που απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή που πιλοτικού προγράμματος ρομποτικής για το σχολικό έτος 2020-2021, η συνεργασία με την Eduact θα ανανεωθεί και από το νέο σχολικό έτος η ρομποτική θα διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της επικράτειας στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Εμβληματική χαρακτήρισε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ο κ. Αναστάσιος Εμβαλωτής, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμπεριφορά των παιδιών κατά την διαγωνιστική διαδικασία, που στηρίζεται στις αρχές της ευγενούς άμιλλας, ενσαρκώνει το όραμα για το σχολείο που επιδιώκουν να δημιουργήσουν.

Τη στήριξή τους στο εγχείρημα και την εισαγωγη της ρομποτικής στην εκπαίδευση των παιδιών για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους ανέφεραν ανάμεσα σε άλλους στις δηλώσεις τους η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και ο Πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα, Kalvs A. Holm.

Παρόντες και τις δύο ημέρες στο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ ήταν οι κύριοι Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και Αθανάσιος Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη τους στο έργο της Eduact για την ανάδειξη της ρομποτικής ως ένα εκπαιδευτικό μέσο ενίσχυσης των δεξιοτήτων των παιδιών.