Skip to main content

Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τονίζει ο Όθωνας

Η άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι μια επιλογή της κυβέρνησης που δεν είναι διαπραγματεύσιμη, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Η άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι μια επιλογή της κυβέρνησης που δεν είναι διαπραγματεύσιμη, τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, επιμένοντας στη δημιουργία φράχτη στον Έβρο.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Κομισιόν, τόνισε πως η απόφαση για τη δημιουργία του φράχτη δεν είναι η πανάκεια που θα λύσει το πρόβλημα και υπογράμμισε πως την ερχόμενη Τρίτη 11 του μήνα εισάγεται στην ολομέλεια για ψήφιση το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση διαδικασίας παροχής ασύλου που είναι το κρίσιμο σημείο για την μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ερωτηθείς πώς θα δίνεται το άσυλο, διευκρίνισε: «Κάνουμε μια υπηρεσία αυτοτελή με κεντρική υπηρεσία, με περιφερειακές υπηρεσίες με διερμηνείς, με πολιτικούς επιστήμονες, με κοινωνιολόγους που μπορούν να διαπιστώσουν την προέλευση, την αλήθεια των ισχυρισμών. Στο σχέδιο νόμου δεν προβλέπονται συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, αλλά ο στόχος μας είναι, η προσπάθεια θα είναι σε ένα τρίμηνο, εξάμηνο σε δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να έχουμε τελειώσει».

«Στην Ελλάδα θα μείνουν όσοι έχουν νόμιμες προϋποθέσεις οι υπόλοιποι θα φύγουν» υπογράμμισε.