Skip to main content

ΑΔΜΗΕ: Δολιοφθορά στο έργο διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής

Η δολιοφθορά εντοπίζεται σε μηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης του υπογείου τμήματος του καλωδίου, βόρεια του ΒΟΑΚ

Δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, με στόχο τη διακοπή των εργασιών υλοποίησης, εντόπισε ο ΑΔΜΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Διαχειριστή, η δολιοφθορά εντοπίζεται σε μηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης του υπογείου τμήματος του καλωδίου, βόρεια του ΒΟΑΚ, και στόχος δεν ήταν η κλοπή υλικών αλλά η διακοπή των εργασιών.

Ηδη έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον εργολάβο στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και ο Διαχειριστής συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό των δραστών.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη φύλαξη του συγκεκριμένου σημείου του έργου όπου βρίσκεται το όχημα και ο εξοπλισμός.

Στην παρούσα φάση, εξετάζεται το μέγεθος της καθυστέρησης που θα επιφέρει στην ολοκλήρωση του έργου το εν λόγω συμβάν, το οποίο «θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μιας κρίσιμης υποδομής για την Κρήτη, αλλά και την υγεία και ασφάλεια εργαζομένων στο project, εγείροντας παράλληλα και κίνδυνο καταστροφής του εξοπλισμού», υπογραμμίζει ο ΑΔΜΗΕ.

Επισημαίνεται πως με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής αναμένεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά στο τέλος του έτους και να τεθεί σε εμπορική λειτουργία εντός του 2025.