Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΜΕ ΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ AEGEAN

Η αύξηση προήλθε εξ' ολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού, με την κίνηση να αυξάνεται κατά 17%.

Αύξηση 5% παρουσίασε η συνολική επιβατική κίνηση της AEGEAN και της Olympic Air το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τους 2,1 εκατ. επιβάτες.

Η αύξηση προήλθε εξ' ολοκλήρου από το δίκτυο εξωτερικού και τη βελτίωση της διείσδυσης σε αγορές του εξωτερικού, καθώς η κίνηση εξωτερικού αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 1,1 εκατ. επιβάτες.

Στο εσωτερικό η κίνηση μειώθηκε κατά 6% σε 1 εκατ. επιβάτες, καθώς η δραστηριότητα προσαρμόστηκε στη χαμηλότερη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, με χαμηλότερους ναύλους, λιγότερες πτήσεις και καλύτερες πληρότητες.

Στο σύνολο του δικτύου, συμπεριλαμβάνοντας και  το εσωτερικό, οι πληρότητες βελτιώθηκαν σημαντικά κατά οχτώ ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας το 76%, ιστορικό υψηλό για χειμερινή περίοδο.

«Πετύχαμε σημαντικά υψηλότερες πληρότητες τον χειμώνα με προσφορές σε ναύλους  που δίνουν την ευκαιρία για οικονομικότερα ταξίδια σε ένα μεγαλύτερο δίκτυο με πολλές επιλογές. Η ποιότητα του προϊόντος συνεχίζει να αναγνωρίζεται θετικά από τους επιβάτες σε περισσότερες αγορές εξωτερικού. Η εσωτερική ζήτηση, αλλά και η εποχικότητα του τουρισμού, εξακολουθεί και παραμένει αδύναμη το χειμώνα, οπότε και κατά ανάγκην ένα αρκετά σημαντικό μέρος του στόλου μας υποαπασχολείται, επηρεάζοντας αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης και πρόσθεσε:

«Η εξέλιξη των πληροτήτων, καθώς και οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή περίοδο, που αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες στη διαμόρφωση των οικονομικών μας επιδόσεων, είναι πολύ ενθαρρυντικές για την εξέλιξη της χρονιάς».   
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ