Skip to main content

Αντιδράσεις για Χάρη Δούκα και τις παλαιστινιακές σημαίες στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά

Ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την ύπαρξη των σημαιών

Την πρώτη του αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή της νέας χρονιάς πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας το βράδυ της Κυριακής (31/12) σε εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος.

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων ανέβηκε στη σκηνή για τη καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση μαζί με ένα κορίτσι που τον συνόδευσε.

Πρόκειται για την κόρη μίας εκ των παρουσιαστών της εκδήλωσης, της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του πρώην μπασκετμπολίστα, Νάσου Γαλακτερού, Σοφία.

Μάλιστα δεν ήταν και λίγα τα ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο, με αφορμή την παρουσία του κοριτσιού.

Αφορμή ήταν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως το κορίτσι ήταν προσφυγάκι από την Παλαιστίνη, καθώς στην πλατεία Συντάγματος υπήρχαν αρκετές Παλαιστινιακές σημαίες, σε ένδειξη συμπαράστασης στο λαό της Παλαιστίνη. Παρά το γεγονός ότι καμία σημασία δεν έχει η εθνικότητα του κοριτσιού, συνεργάτες του δημάρχου αναγκάστηκαν να διευκρινίσουν «ότι λανθασμένα αναφέρεται σε κάποια ρεπορτάζ ότι το κοριτσάκι που ανέβηκε χθες βράδυ στη σκηνή στο Σύνταγμα μαζί με τον κ. Δούκα ήταν από την Παλαιστίνη».

Αντίδραση από Πλεύρη

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την ύπαρξη σημαιών από την Παλαιστίνη στο Σύνταγμα.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε: «Στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του».