Skip to main content

Αλλαγές στους κανονισμούς για CL, EL και Super Cup από την UEFA

Αφορούν στον αριθμό των αλλαγών ανά παιχνίδι, στον αριθμό αναπληρωματικών που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στον πάγκο

Σειρά αλλαγών στους κανονισμούς του παιχνιδιού, οι οποίες θα ισχύσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από φέτος, ανακοίνωσε η UEFA.

Πρόκειται για αλλαγές που έχουν εγκριθεί από την IFAB και αφορούν στον αριθμό των αλλαγών ανά παιχνίδι, στον αριθμό των αναπληρωματικών που δηλώνονται στο φύλλο αγώνα και τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στην τεχνική ζώνη.

Η τέταρτη αλλαγή θα ισχύει στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League, Super Cup) αλλά και στο Nations League, εφόσον ένας αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, ενώ στην κανονική διάρκεια παραμένουν οι τρεις αλλαγές.

Αναφορικά με τον αριθμό των παικτών στον πάγκο, μια ομάδα μπορεί να υπολογίζει σε 12 αναπληρωματικούς στο Ευρωπαϊκό Super Cup. Στο Champions League και στο Europa League παραμένουν οι επτά αναπληρωματικοί, ενώ 12 επιτρέπονται μόνο στον τελικό.

Η χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τα μέλη της τεχνικής ομάδας έχει εγκριθεί από την UEFA, με την προϋπόθεση ότι συμβάλλει στη βοήθεια και την ασφάλεια των παικτών ή για λόγους τακτικής.

Διευκρινίζεται ωστόσο πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μικρές συσκευές, όπως μικρόφωνο, ακουστικά, κινητό τηλέφωνο/smartphone, smartwatch, tablet ή laptop.