Skip to main content

Αλλαγή σκυτάλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Αποχωρεί, μετά από τρεις συνεχείς θητείες, από την προεδρία της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Μέρτζος. Ποιος αναμένεται να είναι ο νέος πρόεδρος.

Αποχωρεί από την προεδρία της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Μέρτζος, μετά από τρεις συνεχείς τριετείς θητείες, που αποτελούν το ανώτατο όριο σύμφωνα με το καταστατικό του ιδρύματος.

Ο Νίκος Μέρτζος, εμβληματική φυσιογνωμία των γραμμάτων της Θεσσαλονίκης, πρωτοστάτησε στην αποτελεσματική υπεράσπιση των δικαίων της Μακεδονίας και στη διεθνή προβολή της αναμφισβήτητης ελληνικότητάς της, ενώ προώθησε την ενίσχυση της Μακεδονικής Διασποράς με υποτροφίες σε δεκάδες νέους ιστορικούς ερευνητές.

Στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο ομότιμος καθηγητής Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ Αθανάσιος Καραθανάσης, ο οποίος αναμένεται να είναι και ο νέος πρόεδρος.

Ακολουθούν τα νέα μέλη του ΔΣ, μετά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής με τριετή θητεία, στις οποίες συμμετείχαν 572 εταίροι:

Μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται:
1ος  Αθανάσιος Καραθανάσης              
2ος  Βασίλειος Πάππας                  
3ος  Κωνσταντίνος Χρήστου                                
4ος  Κωνσταντίνος Πλαστήρας                             
5ος  Θεόδωρος Δαρδαβέσης                   
6ος  Γεώργιος Τσότσος                   
7ος  Ευανθία Κωνσταντίνου ή Τέγου - Στεργιάδου   
8ος  Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος                            
9ος  Γεώργιος Νάκος