Skip to main content

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στη δυτική Μακεδονία με βελτίωση το βράδυ.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία τα φαινομενα θα είναι ισχυρά και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος θα είναι ο καιρός. Συγκεκριμένα, στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές στη δυτική Μακεδονία με βελτίωση το βράδυ. Στη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα γύρω ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.