Skip to main content

Αμανατίδης: Ο Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τη διεθνή εικόνα της χώρας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα; Μην τρελαθούμε τώρα. Καταλαβαίνω τις προσπάθειες απάλειψης των δυσάρεστων εντυπώσεων, αλλά μέχρι εκεί», είπε ο βουλευτής

«Στο ευρωκοινοβούλιο κινήθηκε άμεσα η δικαιοσύνη και εύχομαι ανάλογα να κινηθεί και η ελληνική δικαιοσύνη στα ζητήματα, που απασχολούν τη χώρα μας» επισήμανε, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Εμείς φταίμε για την κυρία Καϊλή;» ρώτησε, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για αργά αντανακλαστικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα; Μην τρελαθούμε τώρα. Καταλαβαίνω τις προσπάθειες απάλειψης των δυσάρεστων εντυπώσεων, αλλά μέχρι εκεί. Μην τρελαθούμε», είπε ο βουλευτής.

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έρχονται και επιβεβαιώνουν τις παρακολουθήσεις, αφού γίνουν οι αποκαλύψεις» τόνισε ο βουλευτής. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο δημοσίευμα των «New York Times», που σύμφωνα με αυτό «έδινε τις άδειες εξαγωγής του Predator ο γραμματέας Διεθνών και Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, κ. Σμυρλής, από το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον». Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «στην εξεταστική επιτροπή, είπε, ο κ. Δεμίρης, πως για να γίνει η εξαγωγή πρέπει να πάρει την άδεια της ΕΥΠ. Ποιος προΐσταται της ΕΥΠ;», ρώτησε και υπογράμμισε στο εάν «δόθηκε ή δεν δόθηκε τέτοια άδεια; Τι ισχύει τελικά; Ο πρωθυπουργός, στη Βουλή, υπεκφεύγει και φυγομαχεί, ενώ βλάπτει διεθνώς την εικόνα της χώρας μας» υποστήριξε.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Γιάννη Αμανατίδη: