Skip to main content

Anadolu: Η Άγκυρα ζητά την συνδρομή της Interpol για έκδοση των «8»

Εις βάρος των «8» έχει σχηματιστεί κατηγορητήριο - καταπέλτης, καθώς φέρεται να συμμετείχαν σε σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν.

Βοήθεια από την Interpol για το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν καταφύγει στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, ζητά η Τουρκία.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu , το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση Τούρκου στρατιωτικού που άνηκε στην ομάδα των «8», διέταξε να αποσταλεί στην Interpol κόκκινο δελτίο» για την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που αυτομόλησαν στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, το πρακτορείο μεταδίδει πως εις βάρος των «8» έχει σχηματιστεί κατηγορητήριο - καταπέλτης, καθώς φέρεται να συμμετείχαν σε σχέδιο δολοφονίας του Ερντογάν.

Δημοσίευμα της τουρκικής Sabah στα μέσα Σεπτεμβρίου σημείωνε πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γνωρίζουν που βρίσκονται οι «8» και πως φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο από 200 άτομα, τα οποία είναι Αμερικανοί πράκτορες, μέλη της ΕΥΠ, Έλληνες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές.