Skip to main content

Ανάληψη ευθύνης για την εισβολή στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ζητούν άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Την ευθύνη για την εισβολή στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στην οδό Φράγκων, στη Θεσσαλονίκη, ανέλαβαν οι «Αλληλέγγυες-οι».

Με κείμενο τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κάνουν λόγο για δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ζητούν άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Αναλυτικά το κείμενο:

"Ο επαναστάτης  Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 13η μέρα απεργίας πείνας, διεκδικώντας την χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Στα πλαίσια των πολύμορφων δράσεων αλληλεγγύης στον αγώνα του συντρόφου, πραγματοποιήσαμε σήμερα 11 Ιούνη (διεθνή μέρα δράσης για τους πολιτικούς κρατούμενους με μακροχρόνιες ποινές) παρέμβαση με τρικάκια, αφίσες και σπρέι στα γραφεία της ελληνοαμερικάνικης ένωσης στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης

16 χρόνια επαναστατικής αδιαλλαξίας δεν είναι αρκετά

Από τις 30 Μάη ο επαναστάτης κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας πραγματοποιεί απεργία πείνας διεκδικώντας το αναφαίρετο κεκτημένο της κανονικής άδειας που δικαιούται εδώ και 8 πλέον χρόνια και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, που μετατρέπει τα δικαιώματα των κρατουμένων σε κατ’ εξαίρεση εισαγγελικά ευεργετήματα. Ο σύντροφος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ένα καθεστώς  πρωτοφανούς ομηρίας. Μιας ομηρίας που δεν επιβάλλεται μόνο από την αστυνομοδικαστική εκδικητικότητα, αλλά και τα διεθνή αντιτρομοκρατικά στρατηγεία.

Ηγετικό ρόλο στις μεθοδεύσεις ενάντια στο σύντροφο κατέχει το αμερικανικό κράτος, που χρόνια τώρα πιέζει προς την ισόβια παράταση της κράτησης του. Μια προσπάθεια που εντάσσεται στον ευρύτερο αντιτρομοκρατικό πόλεμο που ξέσπασε από το αμερικανικό στρατιωτικό επιτελείο, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη.  Θυμίζουμε την πρώτη δήλωση του αμερικάνου πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ , που θεώρησε βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων, την χορήγηση της πρώτης άδειας. Τον χορό των εμετικών δηλώσεων συνέχισαν επιφανή στελέχη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ, που έφτυναν τη χολή τους στα τηλεδικεία.

Στους Μπακογιάννηδες, τους Μητσοτάκηδες και όλα τα υπόλοιπα μιάσματα του πολιτικού και οικονομικού κόσμου, έχουμε να θυμίσουμε πως από την μεριά των καταπιεσμένων θεωρούμε βαθύτατα προσβλητική την ύπαρξή τους, στη μνήμη όλων των θυμάτων του κοινωνικού και ταξικού πολέμου που βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Βαθύτατα προσβλητική για τη μνήμη όσων άφησαν την τελευταία τους πνοή στα κάτεργα των πολυεθνικών τους, στα πεδία των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών τους πολέμων, στα κελιά της δημοκρατίας από την κρατική βία και βαρβαρότητα, στους δρόμους από την εντεινόμενη φτώχεια και εξαθλίωση.

Για τη πολιτική φυσιογνωμία και την ιστορική διαδρομή του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κόσμος του αγώνα θα μπορούσε να πλέξει δεκάδες εγκώμια. Όμως όλα συνοψίζονται σε μία και μόνο λέξη: ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ. Αμετανόητος μπροστά στην αδυσώπητη καταστολή. Αμετανόητος μπροστά στην πίεση της εξουσίας να εκμαιεύσει πληροφορίες. Αμετανόητος μπροστά στα αιτήματα για δηλώσεις μετάνοιας. Αμετανόητος μπροστά στην αδικία. Και αυτό έρχεται να πληρώσει, εγκλωβισμένος σε καθεστώς εξαίρεσης.

Ο αγώνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα δεν είναι ένας αγώνας ατομικός. Είναι ο καθρέφτης μιας συλλογικής προσπάθειας να γκρεμίσουμε το καθεστώς εξαίρεσης που επιβάλλει η εξουσία στους πολιτικούς της αντιπάλους. Είναι ένας αγώνας όλων μας που πρέπει να κερδηθεί. Και θα κερδηθεί!

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση κανονικής τακτικής άδειας και κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

Αλληλέγγυες-οι".