Skip to main content

Αναστολή αναγκαστικών μέτρων από το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Στην αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμών, καθώς και όλων των ενεργειών εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων μέχρι τις 15/10 όταν εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών,
Στην αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμών, καθώς και όλων των ενεργειών εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, όταν εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών, με ευνοϊκό τρόπο προχωράει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας θα ενεργοποιηθούν και θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων του Ιδρύματος.

«Θεωρούμε ότι η μη λήψη αναγκαστικών μέτρων στους εργοδότες, που οφείλουν και επιθυμούν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους, επιβάλλεται και από τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια, στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί εργοδότες, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συμβάλουμε στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί:

- Ανάκληση παραγγελιών κατασχέσεων, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους δικαστικούς επιμελητές.

- Αναστολή εκτέλεσης όλων των περιλήψεων εγγραφών υποθηκών.

- Επιστροφή μη επιδοθέντων κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων. Σε όσες περιπτώσεις έχει ξεκινήσει η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου και υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις αναστολής, οι αποφάσεις εκτελούνται.

-  Αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμών. Τα ανωτέρω θα πραγματοποιηθούν, εφόσον ο οφειλέτης με αίτησή του ενταχθεί στη ρύθμιση των διατάξεων των άρθρων 53-62 του Ν. 3863/2010.