Skip to main content

Ανδρουλάκης για επέτειο δολοφονίας Φύσσα: Τίποτα δεν ξεχνιέται και δεν τελειώνει στον αγώνα κατά του νεοναζισμού

Ανδρουλάκης για επέτειο δολοφονίας Φύσσα: Τίποτα δεν ξεχνιέται και δεν τελειώνει στον αγώνα κατά του νεοναζισμού

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως «τίποτα δεν ξεχνιέται και τίποτα δεν τελειώνει στον αγώνα κατά του νεοναζισμού, του ρατσισμού και των εχθρών της Δημοκρατίας - όποια προσωπεία και αν φορέσουν».

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «δέκα χρόνια μετά, κανένας και καμία δεν δικαιούται να μην αντιλαμβάνεται πως η ψήφος στους φονιάδες των μεταναστών, του Φύσσα και στους υμνητές του Χίτλερ δεν είναι αντισυστημική».

Σημείωσε ότι οφείλουμε να θυμόμαστε τη δολοφονική δράση της Ακροδεξιάς, για να μην τεθούμε αντιμέτωποι ξανά με μια παρόμοια συνθήκη και υπογράμμισε:

«Οφείλουμε επίσης, ως σύγχρονη Κεντροαριστερά, να αγωνιστούμε ενάντια στις αιτίες που εκκολάπτουν "το αυγό του φιδιού". Τη διεύρυνση των ανισοτήτων, την υποβάθμιση των θεσμών κοινωνικής προστασίας και του κράτους δικαίου και την κρίση αντιπροσώπευσης.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ήταν, είναι και θα είναι στην εμπροσθοφυλακή αυτού του αγώνα, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατέληξε τονίζοντας ότι «είναι προφανής η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να στηρίξουν τις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για να μην κατέλθει υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές ο Ηλίας Κασιδιάρης».