Skip to main content

Ανδρουλάκης: Τα χειροκροτήματα στον Καραμανλή δείχνουν έλλειψη ενσυναίσθησης

«Αυτόν τον άνθρωπο χειροκροτείτε, σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα είχε παραιτηθεί, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη στη Βουλή, μετά την ομιλία του Κώστα Καραμανλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στα χειροκροτήματα των βουλευτών της ΝΔ στον πρώην υπουργό Μεταφορών ιδίως όταν δήλωσε ότι δεν κρύβεται πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, σχολίασε:

«Τα χειροκροτήματα δείχνουν ότι το κόμμα που κυβερνά έχει μηδενική ενσυναίσθηση, χειροκροτήματα για τον άνθρωπο που έλεγε «ντροπή σε όσους θέτουν ζητήματα ασφάλειας».

Διαβάστε- Καραμανλής στη Βουλή για Τέμπη: Δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία

«Αυτόν τον άνθρωπο χειροκροτείτε, σε οποιοδήποτε άλλο πολιτικό σύστημα θα είχε παραιτηθεί, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος. Δεν είναι αυτός υπεύθυνος, ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει τα ψηφοδέλτια».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε τον κ. Καραμανλή ότι δεν είπε «κουβέντα για το πόρισμα αρχής, κουβέντα για το πόρισμα της 717» αντιθέως μας ρώτησε «θέλατε να μην υλοποιηθεί το έργο;» Γιατί το πρότεινε η Εισαγγελία; Γιατί υπήρχε διαφθορά. Τίποτα δεν είπατε επί της ουσίας. Αλαζονεία απεριόριστη! Σήμερα το χειροκρότημά σας με την τοποθέτηση βαθιά προκλητική επί της ουσίας, όλοι είστε υπεύθυνοι για ανοχή συμπεριφορά και πράξεις υπουργούς που δεσμευόταν για ασφάλειας και χάσανε 57 άνθρωποι τη ζωή τους.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην φράση του κ. Καραμανλή ότι η παράταξη της ΝΔ δεν θα παραδώσει ποτέ τα κλειδιά της χώρας στους θυρωρούς της διαπλοκής, διερωτήθηκε: «Ποιας διαπλοκής; Που δύο υπουργοί έπιναν ποτά την Κυριακή το βράδυ της ΝΔ; Δεν ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ ή άλλων κομμάτων, οι δικοί σας υπουργοί ήταν». Για να καταλήξει: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και άπλετο φως στη δικαιοσύνη και Καραμανλής και γαλάζια παιδιά».