Skip to main content

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Μόλις πέντε εργάσιμες ημέρες πριν κλείσει το Taxisnet θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της προσθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αφήνει το υπουργείο Οικονομικών.

Το υπουργείο δέχεται ήδη εισηγήσεις από τις ενώσεις των φοροτεχνικών και των λογιστών, και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως η παράταση της σχετικής προθεσμίας θα είναι μικρής διάρκειας και δεν θα επαναληφθεί, λένε αρμόδια στελέχη.

Το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων άφησε ανοικτό η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Όπως είπε, οι υπηρεσίες εξετάζουν τα σχετικά αιτήματα φορέων και πριν από το τέλος της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για το αν θα δοθεί η παράταση της προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται πως 30 Ιουνίου είναι η καταληκτική ημερομηνία και μόλις πέντε εργάσιμες ημέρες πριν κλείσει το Taxisnet θα πρέπει να υποβληθούν περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.