Skip to main content

Aντιδράσεις για τις δηλώσεις Δρούτσα

Τις αντιδράσεις στελεχών της συμπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, για θεσμοθέτηση δυο θητειών για τους βουλευτές, καθώς και για ασυμβίβαστο των υπουργών.

Τις αντιδράσεις στελεχών της συμπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα, για θεσμοθέτηση δυο θητειών για τους βουλευτές, καθώς και για ασυμβίβαστο ανάμεσα στη βουλευτική ιδιότητα και το υπουργικό αξίωμα.

O υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ δήλωσε επίσης ότι θα πρέπει να σταματήσει να δίνεται η εικόνα ότι οι βουλευτές είναι καθεστώς και τάχθηκε υπέρ ενιαίου μισθολογίου και αν χρειάζεται να σταματήσει και η χορήγηση αυτοκινήτου στα μέλη του Κοινοβουλίου.

«Το θέμα του πολιτικού συστήματος, της σύνθεσης της Βουλής δεν ανοίγει με αυτόν τον τρόπο, ούτε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που ζητούμε από το σύνολο των βουλευτών σε μια πολύ δύσκολη περίοδο να σηκώσουν ένα βάρος που πολλές φορές δεν τους αναλογεί» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό flash.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Πολλές φορές αφήνουν τη δουλειά τους, έρχονται στο Κοινοβούλιο και ξαναγυρίζουν σε μια δουλειά η οποία δεν υπάρχει πλέον. Γνωρίζω λοιπόν ότι το να είμαστε ισοπεδωτικοί, δεν το λέω αυτό για τον κ. Δρούτσα, το λέω ως γενική θεώρηση, μπορεί πολλές φορές να ακούγεται ευχάριστα αλλά δε θα πρέπει να ισοπεδώσουμε τα πάντα. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και φυσικά οι βουλευτές, εννοείται ότι δεν μπορούν να έχουν προνόμια προκλητικά για τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούμε, όμως, να ακολουθήσουμε διαδικασίες και να πάρουμε αποφάσεις που απλώς θα φανούν ευχάριστες σε κάποια αυτιά».

Κριτική στον υπουργό Εξωτερικών άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, επεσήμανε ότι ο κ. Δρούτσας, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος, όπως είπε, «δεν έχει την επαφή εκείνη με την κοινωνία για να δει τι γίνεται αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα μέσα στη δύσκολη πολιτική που κάνουμε», προσθέτοντας ότι «καλά θα έκανε να ασχοληθεί με τα προβλήματα του υπουργείου και να αφήσει τους βουλευτές που αυτή τη στιγμή τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά, που πρέπει να στηρίζουν το μνημόνιο, ενώ πιθανά έχουν και αντιρρήσεις και άλλες οπτικές, που πρέπει να απολογούνται κάθε μέρα και καλά κάνουν στους ψηφοφόρους τους για την πράξη που έκαναν και το τι ψήφισαν και να το εξηγούν, που έχουν μπροστά τους να ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο και μια πολύ δύσκολη πολιτική που πρέπει να φέρουμε εις πέρας για να σωθεί η χώρα».

«Τι θα πει δυο θητείες; Ο ελληνικός λαός, αν θέλει να σε στείλει σπίτι σου, σε στέλνει», κατέληξε.