Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΑΝΤΩΝΟΥΔΗΣ: ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ

Το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα με πρώτη την Εγνατία εντός του 2018, δήλωσε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

Δίκαιο χαρακτήρισε το νέο αναλογικό σύστημα διοδίων ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού Α.Ε., Απόστολος Αντωνούδης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα για τα διόδια θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα με πρώτη την Εγνατία, εντός του 2018. Θεωρώ ότι είναι δίκαιο σύστημα και δίκαιη προσέγγιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε θα γίνουν 10 νέοι σταθμοί διοδίων. Το κόστος κατασκευής τους είναι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο αυτοκινητόδρομος θα χρειαστεί και άλλες επενδύσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην χρέωση ανά χιλιόμετρο ο κ. Αντωνούδης τόνισε πως σήμερα η χρέωση είναι περίπου 3 λεπτά στο χιλιόμετρο. «Όμως το κόστος αυτό ενδεχόμενα να ανέβει. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα με το ηλεκτρονικό σύστημα στα διόδια θα έχει ένα δίκαιο σύστημα. Θα είναι ένα σύστημα που εφαρμόζει η Ευρώπη». 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ