Skip to main content

Απάντηση Αγγελούδη σε Ζέρβα για ΟΑΣΘ – Αλλάζουμε το χρησιδάνειο για τα λεωφορεία της Λειψίας

Αλλαγές στο χρησιδάνειο με τον ΟΑΣΘ για τα λεωφορεία της Λειψίας ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη στον επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος σήμερα άσκησε κριτική στη διοίκηση κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Στα γραφεία του ΟΑΣΘ ο Ζέρβας: «Τα λεωφορεία από τη Λειψία αποδείχθηκαν πολύτιμη προσθήκη»

Ο κ. Αγγελούδης κάλεσε τον πρώην δήμαρχο να κάνει σωστή αντιπολίτευση, απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Ζέρβα για το θέμα του εκπροσώπου του δήμου στον ΟΑΣΘ αλλά και στην ανανέωση του χρησιδανείου.
Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε ότι ο δήμος προχωρά σε δύο αλλαγές στο χρησιδάνειο με τον ΟΑΣΘ σχετικά με τα 49 λεωφορεία από τη Λειψία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος έχουν στείλει ήδη τις προτάσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ από τις 20 Μαρτίου και αναμένουν την απάντηση του Οργανισμού. Οι αλλαγές που ζήτησε η δημοτική αρχή έχει να κάνει με το ζήτημα των κλιματιστικών των συγκεκριμένων λεωφορείων όπως επίσης να υπάρχουν λεωφορεία στην Άνω Πόλη για την υποβοήθηση των κατοίκων της περιοχής. «Κάναμε κάποιες τροποποιήσεις στο χρησιδάνειο. Υπάρχει η παραδοχή τα κλιματιστικά τα οποία ήταν υποχρεωμένη η προηγούμενη διοίκηση να έχει τοποθετημένα στα λεωφορεία της Λειψίας διότι δεν τα σήκωνε η υποδύναμη των λεωφορείων. Το καλοκαίρι κυκλοφορούν τα μισά διότι χωρίς κλιματιστικό είναι δύσκολο. Έπρεπε να λύσουμε και το θέμα των κατοίκων της Άνω Πόλης. Ζητήσαμε να ενταχθούν στη διάταξη της ανανέωσης της συμφωνίας τα νέα μέτρα κυκλοφοριακής υποβοήθησης των κατοίκων της Άνω Πόλης», σημείωσε ο δήμαρχος. Όπως ανακοίνωσε το θέμα του χρησιδανείου αναμένεται να έρθει προς έγκριση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Αναφορικά με το θέμα του εκπροσώπου του δήμου στο Δ.Σ. του ΟΑΣΘ τόνισε ο δήμαρχος ότι αναμένει ανακοίνωση από το αρμόδιο υπουργείο. «Πώς θέλετε να στείλουμε εκπρόσωπο όταν δεν υπάρχει ανακοίνωση πριν τη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου», τόνισε. Ο κ. Αγγελούδης κάλεσε τον πρώην δήμαρχο εάν τον ενδιαφέρει η αντιπολίτευσή τους να είναι σωστή και να βοηθήσουν τη διοίκηση να επικοινωνούν μαζί του. «Στην ανάγκη να κάνετε κριτική εκτεθήκατε άνευ λόγου », ανέφερε ο κ. Αγγελούδη.

Να σημειωθεί ότι στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Βούγιας ανακοίνωσε την απόφαση του δημάρχου που όρισε ως εκπρόσωπο του δήμου Θεσσαλονίκης στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ τον Σάκη Τζακόπουλο.