Skip to main content

Απεβιώσε ο πατριάρχης του μπασκετικού Άρη, Ανέστης Πεταλίδης

Ο Ανέστης Πεταλίδης απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών αφήνοντας φτωχότερη την οικογένεια του μπασκετικού Άρη

Ο "πατριάρχης" του Άρη όπως τον αποκαλούσαν τα ΜΜΕ ή αλλιώς ο κυρ-Ανέστης όπως ήθελε ο ίδιος να τον αποκαλούν, ο Ανέστης Πεταλίδης, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες.

Ο Ανέστης Πεταλίδης ήταν παλαιότερα παίκτης του Άρη, στη συνέχεια προπονητής και στο τέλος παράγοντας της ομάδας, χρίζοντας πρώτο προπονητή τον "ξανθό" ( ο ίδιος έβγελε το "παρατσούκλι) Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ ήταν εκείνος που στήριξε το Νίκο Γκάλη στο δύσκολο ξεκίνημα του.

Για την ακρίβεια όταν ο "γκάνγκστερ" (όπως τον αποκάλεσε εκείνος για πρώτη φορά, για να μείνει έτσι το παρατσούκλι του Γκάλη), στην αρχή δεν είχε την απόδοση που όλοι περίμεναν στον Άρη, είπε μία ατάκα που έγραψε ιστορία: "Μην φτύνετε εκεί που αύριο θα γλείφετε"

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης για τον Ανέστη Πεταλίδη:

"Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ εκφράζει την απόλυτη θλίψη της για το χαμό του Ανέστη Πεταλίδη. Ο «Πατριάρχης» του ΑΡΗ και του ελληνικού μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας, γεγονός που κάνει φτωχότερη την οικογένεια του ΑΡΗ. Ωστόσο, η αγάπη του για τον Σύλλογο, το πολύτιμο έργο του και η δυναμική του προσωπικότητα θα ζουν πάντα στο μυαλό και την καρδιά μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…".

Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (8/09) στις 12:00 το μεσημέρι στην Αγία Σοφία.