Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
x

ΑΠΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θεσσαλονίκης αποφάσισε τα μέλη του να απέχουν από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι τη 1/10/2017.

Την αποχή από τη διαδικασία των πλειστηριασμών εν γένει μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2017, αποφάσισε στην έκτακτη Γενική Συνέλευσή του που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Σύλλογο, αποφασίστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια των πλειστηριασμών να μεταφερθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θέμα: Ενημέρωση αποφάσεων της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης 10ης-7-2017.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 10 Ιουλίου 2017 συνήλθε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σ.Σ.Ε.Θ. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ.Βασίλειος Νέτσκος έθεσε τις προτάσεις προς ψήφιση οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

1) Αποχή από τους πλειστηριασμούς μέχρι τις 01/10/2017 οπότε και θα συνέλθει νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση ώστε να αποφασίσει εκ νέου η Γενική Συνέλευση επί της αποχής.

2) Η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επί της πρώτης πρότασης έλαβε χώρα ψηφοφορία δια ανατάσεως χειρός και η πρόταση έλαβε 88 ψήφους υπέρ και 28 ψήφους κατά.

Επί της δεύτερης πρότασης η Πρόεδρος Σ.Σ.Ε.Θ. κ.Χρουσαλά-Μπιλίση και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ κ.Σούρμπας-Σερέτης έθεσαν ένσταση ότι δεν υφίσταται το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επί της δεύτερης πρότασης, ότι δεν υφίσταται θέμα για την εγκυρότητα ή μη της πρότασης και αποφάσισε δια ανατάσεως χειρός με εμφανή πλειοψηφία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διενέργεια των πλειστηριασμών να μεταφερθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος, Ιωάννα Χρουσαλά-Μπιλίση

Ο Γεν. Γραμματέας, Γεώργιος Σούρμπας-Σερέτης»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ