Skip to main content

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό και του τραμ, δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία

απεργίες και στάσεις εργασίας απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ακινητοποιημένοι θα είναι όλο το 24ωρο οι συρμοί του μετρό και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12.00 έως τις 15.00, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Τη Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της  σημερινής ημέρας έως τις 24:00.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς το ελληνικό αεροδρόμιο, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.