Skip to main content

Απίστευτη ταλαιπωρία στον ΟΓΑ της Μοναστηρίου

Απίστευτη ταλαιπωρία, μέσα στον καύσωνα, βιώνουν σήμερα περίπου 400 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, στο υποκατάστημα στη Μοναστηρίου 96 στη Θεσσαλονίκη. Καταγγελία στη Voria.gr.

της Χριστίνας Τσερβελή

 

Απίστευτη ταλαιπωρία, μέσα στον καύσωνα, βιώνουν σήμερα περίπου 400 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, στο υποκατάστημα στη Μοναστηρίου 96 στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένουν στην ουρά προκειμένου να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για την απογραφή συνταξιούχων ομογενών ανασφάλιστων υπερηλίκων του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει στη Voria.gr η κ. Πηνελόπη Ελευθεριάδου, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας περιμένουν από το πρωί σε ατέλειωτες ουρές έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ, με τον χρόνο να πιέζει καθώς η προθεσμία της απογραφής λήγει στις 15 Ιουλίου, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα δοθεί παράταση από την διοίκηση του Οργανισμού.

Παράλληλα, η κ. Ελευθεριάδου κάνει λόγο για μεγάλη καθυστέρηση καθώς, όπως υποστηρίζει, εδώ και τρεις μήνες ο Οργανισμός έδινε μόνο 15 νούμερα την ημέρα, με αποτέλεσμα σήμερα, πέντε μέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία, να ταλαιπωρούνται τουλάχιστον 400 άτομα, χωρίς να γνωρίζουν αν θα καταφέρουν τελικά να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους στους Ανταποκριτές του ΟΓΑ.

«Μου είπαν να έρθω 10 του μήνα και ότι θα δώσουν καινούρια νούμερα. Είμαστε 400 άτομα από το πρωί εδώ και περιμένουμε. Μόνο σε 40 θα δοθούν νούμερα. Ζητάμε παράταση της προθεσμίας», ανέφερε η κ. Ελευθεριάδου.

(Φωτογραφία Αρχείου)