Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
x

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ-ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Κοινή Υπουργική Απόφαση εξέδωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, για τη φιλοξενία, εγκατάσταση και λειτουργία του Μητρώου Πολιτών στο Κέντρο Δεδομένων και Εφαρμογών του υπουργείου Οικονομικών, που στεγάζεται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Μετά την υπογραφή της θα ακολουθήσει Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος του έργου είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε αυτό το έργο αξιοποιείται η υποδομή G-Cloud της ΓΓΠΣ. Έτσι επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία του Μητρώου Πολιτών, καθώς γίνεται χρήση ενός ασφαλούς και σύγχρονου περιβάλλοντος πληροφορικής και επικοινωνιών.

Επιπλέον, πραγματοποιείται εξοικονόμηση πόρων, καθώς αξιοποιείται η πλέον σύγχρονη υποδομή Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στον δημόσιο τομέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ