Skip to main content

Αποκριάτικη παρέλαση το Σάββατο στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Οι εκδηλώσεις για τις Αποκριές και τα Κούλουμα συνεχίζονται στον δήμο

Το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η Αποκριάτικη Παρέλαση στο Ελευθέριο Κορδελιό που είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Οι εκδηλώσεις που έχει οργανώσει ο δήμος για τις Απόκριες και τα Κούλουμα συνεχίζονται με ένα πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Μετά τις «Καψαλιές», με την αναβίωση του ομώνυμου εθίμου της Αποκριάς στο Αμφιθέατρο - πεζόδρομο Ελευθερίου – Κορδελιού, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024. Συγκεκριμένα:

Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στην Πλατεία Ευόσμου (μπροστά στο Δημαρχείο), με μουσική, κλόουν, ανιματέρ και άλλες εκπλήξεις.

Στις 18:00 θα διεξαχθεί στον πεζόδρομο Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου η Αποκριάτικη Παρέλαση, η οποία είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η αφετηρία θα είναι στο παλιό Δημαρχείο Ελευθερίου – Κορδελιού και ο τερματισμός στο Υπαίθριο Θέατρο Ελευθερίου – Κορδελιού. Θα υπάρχουν κεράσματα, προσφορά από την Τοπική Κοινότητα Ελευθερίου - Κορδελιού και από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελευθερίου Κορδελιού.

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024, στις 11:00, θα εορταστούν τα Κούλουμα, με μουσικά παραδοσιακά σχήματα, φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα σε τρία σημεία του Δήμου:

 - Αμφιθέατρο - πεζόδρομος (Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου - Κορδελιού)
 - Πάρκο Προσκόπων (Δημοτική Ενότητα Ευόσμου)
 - Πάρκο Ελπίδας - ΚΑΠΗ (Δημοτική Ενότητα Ευόσμου)