Skip to main content

Απολύθηκε ένα ολόκληρο τμήμα, λόγω ...Ελλάδας...........

Ολόκληρο τμήμα ανάλυσης μεγάλου ξένου fund, που ασχολούνταν έως πρόσφατα με τις ελληνικές τοποθετήσεις του, απολύθηκε......

Ολόκληρο τμήμα ανάλυσης μεγάλου ξένου fund, που ασχολούνταν έως πρόσφατα με τις ελληνικές τοποθετήσεις του, απολύθηκε! Το περιστατικό που μπορεί να ακούγεται περίπου ως απίθανο, είναι πραγματικό 100% και ήρθε σε γνώση της Voria.gr μόλις τώρα. Ωστόσο, οι απολύσεις έγιναν τον περασμένο μήνα. Όπως λένε πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν «προφανώς, τους χρεώθηκε η μεγάλη ζημία που κατέγραψε το fund, σχεδόν στο σύνολο των τοποθετήσεων του» όλο το τελευταίο διάστημα. Οι γαργαλιστικές λεπτομέρειες της όλης ιστορίας όμως δεν σταματούν σε αυτό το σημείο. Για παράδειγμα, αυτό που επίσης γίνεται γνωστό είναι ότι κατά το ίδιο διάστημα το ίδιο fund επιδόθηκε, μεταξύ άλλων και σε τρελό σορτάρισμα, σε συγκεκριμένες μετοχές.

Όμως, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, «δεν του βγήκε» τίποτα. Κάποιες πληροφορίες, για παράδειγμα, αναφέρουν ότι είχε επιδειχθεί μια ...ιδιαίτερη προτίμηση σε τραπεζικές μετοχές. Και όχι σε όλες, αλλά σε επιλεγμένες. Επίσης «βαρύτητα» είχε δοθεί και σε μια μεγάλη ενεργειακή επιχείρηση, αλλά και όχι μόνο. Αυτό που μετράει πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι το αποτέλεσμα. Και τελικώς ήταν «κατακόκκινο» για το fund, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το βρετανικό κομμάτι του να «καθαρίσει» όλο το «ελληνικό τμήμα».

Για την ιστορία, πάντως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα παραπάνω ...θύματα δεν είναι τα μοναδικά της ελληνικής κρίσης. Την τελευταία δεκαετία ήταν πολλά στελέχη μεγάλων επενδυτικών οίκων του εξωτερικού που κατέστρεψαν τις καριέρες τους, θεωρώντας ότι μπορούσαν να προβλέψουν την επόμενη μέρα της Ελλάδας επενδυτικά. Στο τέλος, όμως, έμεναν απλώς με «καμένα χέρια», σύμφωνα με την επενδυτική αργκό.