Skip to main content

Απόπειρα εκβιασμού από Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη καταγγέλλει η ΝΔ

Για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό τη φίμωση κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη μήνυση του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, εις βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Σοφίας Ζαχαράκη.

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» τονίζει μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ. εξέδωσε την Κυριακή σκληρή ανακοίνωση εναντίον του δημοσιογράφου και του περιοδικού «Documento» λόγω δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο ο ανιψιός και στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη εμπλέκεται στην υπόθεση της Energa - Hellas Power.   
 
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης» επισημαίνει παράλληλα, η Ν.Δ.
 
Και συνεχίζει: «Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς».
 
Μάλιστα, όπως καθιστά γνωστό η Ν.Δ., η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου έχει κληθεί να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος, όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. «Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν» καταλήγει η Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαξεβάνης κατέθεσε μήνυση και αγωγή εναντίον της Σοφίας Ζαχαράκη, καθώς η τελευταία, σε σημερινή της τηλεοπτική εμφάνιση, υποστήριξε ότι «ο Βαξεβάνης είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη».