Skip to main content

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη Σπέκχαρντ στον Δρούτσα

Στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, αλλά και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στις διεθνείς υποθέσεις εστίασε ο απερχόμενος Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα.
Στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, αλλά και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στις διεθνείς υποθέσεις εστίασε κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή του στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα ο απερχόμενος Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Ντέιβιντ Σπέκχαρντ.

«Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς», ανέφερε ο κ. Σπέκχαρντ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η η χώρα θα εξέλθει από τις σημερινές δυσκολίες της και θα βρει ακόμη μεγαλύτερη ευημερία στο μέλλον, αφού - όπως είπε- «οι Έλληνες τα κατάφεραν σε πολύ δυσκολότερους καιρούς».

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του, ο κ. Σπέκχαρντ υπενθύμισε την πολύ επιτυχή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Λευκό Οίκο και το πρόγραμμα άρσης της βίζας που εγκρίθηκε, διευκολύνοντας τις επισκέψεις Ελλήνων στις ΗΠΑ. Τόνισε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος Ομπάμα μοιράζονται τη συναίσθηση της ανάγκης μεγαλύτερης δέσμευσης για τα προβλήματα του κόσμου.

Οι δύο άνδρες ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλο για την καλή συνεργασία που είχαν, ο δε πρέσβης εξέφρασε τη λύπη του γιατί φεύγει, ο ίδιος και η οικογένειά του από μια τόσο όμορφη χώρα, όπως η Ελλάδα.