Skip to main content

Αρχίζουν τα «πήγαινε – έλα» στα Σκόπια............

Η Αθήνα έχει κάνει πρόταση να αναλάβει την εκπαίδευση του στρατού της γειτονικής χώρας......................................

Η είδηση είχε δει το φως της δημοσιότητας, μέσω της Voria.gr, προ δεκαημέρου, αλλά τώρα οδεύει προς «κλείδωμα». Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδεται από τα Σκόπια, η Αθήνα έχει κάνει πρόταση να αναλάβει την εκπαίδευση του στρατού της γειτονικής χώρας, αλλά και τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας. Σας το είχαμε γράψει: Ελλάδα και Τουρκία θα ανταγωνιστούν σκληρά για την επιρροή «απέναντι». Και στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη θα κάνει ό,τι μπορεί για να προλάβει την δεύτερη, ενώ το ίδιο θα επιχειρηθεί να γίνει κι αντίστροφα, αναφορικά με τη συγκεκριμένη σφαίρα επιρροής.

Όμως αυτή δεν είναι αυτή η μοναδική εντυπωσιακή είδηση που μας έρχεται από τα Σκόπια. Κι αυτό γιατί επιβεβαιώνεται επίσης ότι ο εκεί πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ θα επισκεφθεί την Αθήνα μέσα στον Απρίλιο, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα πάει στα Σκόπια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, το Μαξίμου έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός να συνοδεύεται από μεγάλη επιχειρηματική αποστολή. Προς το παρόν, πάντως, το ενδιαφέρον για συμμετοχή είναι μικρό, αν και είναι νωρίς ακόμα για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως πληροφορείται και πάλι η Voria όλων των παραπάνω θα προηγηθεί ενδεχομένως και νέα επίσκεψη στην Αθήνα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων. Ο κ. Ντιμιτρόφ θα έρθει στην χώρα μας με έναν και μοναδικό σκοπό: Να προετοιμάσει όλες τις παραπάνω δράσεις.Αν βεβαίως κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο, καθώς ο ίδιος ήταν εδώ μόλις την περασμένη εβδομάδα.