Skip to main content

Αργεί... η Ανάσταση σε Θάσο και Δράμα

Σημαντική πτώση στις κρατήσεις σημειώνεται για την περίοδο του Πάσχα στην Αν. Μακεδονία συνολικά, με μόνη την πόλη της Καβάλας να συγκρατεί την κίνηση στα περσινά επίπεδα.
"Αναστενάζουν" οι ξενοδόχοι -και γενικά οι επαγγελματίες- της Ανατ. Μακεδονίας, καθώς η παραδοσιακή αυξημένη τουριστική κίνηση του Πάσχα αποτελεί για φέτος όνειρο θερινής νυκτός.

Προερχόμενοι από έναν σχεδόν «νεκρό» Μάρτιο, βλέπουν τις προσδοκίες τους για στοιχειώδη ανάκαμψη τις μέρες του Πάσχα να εξανεμίζονται, αφού οι κρατήσεις είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και οι τιμές παραμένουν καθηλωμένες σε προ τριετίας επίπεδα, προκειμένου να είναι ελκυστικές στους επισκέπτες.
 
Οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου θα περάσουν …μαύρο Πάσχα, στηριζόμενοι κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό, μια που το πρόωρο των εορταστικών ημερών περιορίζει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των Βαλκάνιων γειτόνων μας.

Εξαίρεση στο ζοφερό τοπίο αποτελεί η πόλη της Καβάλας, όπου διαφαίνεται να συγκρατείται η πτώση στα περσινά επίπεδα.

Η Καβάλα
«Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν φτάσουμε τα περσινά επίπεδα -παρότι κι εκείνα ήταν κάπως χαμηλότερα από περασμένες χρονιές», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Απόστολος Αθιανάς.

«Δεδομένου ότι το Πάσχα φέτος πέφτει πολύ νωρίς κι ότι οι ξένοι δεν δίνουν τόσο μεγάλη σημασία σ’ αυτή την εορταστική περίοδο, στηριζόμαστε στον εσωτερικό τουρισμό. Όλα δείχνουν ότι θα φτάσουμε την περσινή κίνηση -παρά την κρίση που διερχόμαστε. Όλοι οι συνάδελφοι έχουν κάνει προσπάθειες να κρατήσουν τις τιμές όσο πιο χαμηλά γίνεται κι αυτό αποτελεί ένα πλεονέκτημα για τους επισκέπτες που θα μας προτιμήσουν. Πάντως, η κίνηση για τις μέρες του Πάσχα αφορά κυρίως τα ξενοδοχεία της πόλης της Καβάλας, καθώς τα περιφερειακά -που έχουν συνήθως εποχιακό χαρακτήρα- δεν είναι σε θέση ακόμα να δεχθούν πελάτες.  Βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας για τη θερινή περίοδο», επεσήμανε ο κ. Αθιανάς.

Η Θάσος
«Οι κρατήσεις μας για φέτος είναι πολύ κατώτερες από την αντίστοιχη περσινή πασχαλινή περίοδο», τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Θάσου ξενοδόχος και ο ίδιος, Αλέξανδρος Ευαγγέλου.

«Μέχρι στιγμής δεν …κουνιέται φύλλο στο νησί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.  Αραιά και πού να δεις κάποιο αυτοκίνητο με πινακίδες εκτός περιοχής.  Λίγοι Βούλγαροι έχουν κλείσει δωμάτια για διήμερα - τριήμερα, συνήθως, κι αυτό είναι όλο…  Δεν θυμάμαι τόσο άσχημο Πάσχα για μας στο παρελθόν!  Κι αυτό μας προβληματίζει και για το τι μπορεί ν’ ακολουθήσει στο καλοκαίρι», αναφέρει ο κ.Ευαγγέλου εκφράζοντας την αγωνία όλων των επαγγελματιών του νησιού.

Η Δράμα
Δύσκολη περίοδος για πασχαλινό τουρισμό και στο νομό Δράμας, αφού η κίνηση σημειώνει δραματική μείωση κι εκεί -σε σχέση με τα επίπεδα προηγουμένων ετών.

Οι άνθρωποι του τουριστικού τομέα ανησυχούν ότι οι λιγοστές επισκέψεις του Πάσχα κάθε άλλο παρά θα εξισορροπήσουν τον αρνητικό Μάρτιο, όπου είδαν τον τζίρο τους να μειώνεται σε ποσοστά πάνω από 60%.
«Φέτος έχουμε πολύ λίγες κρατήσεις για τετραήμερα. Οι περισσότερες είναι για διήμερο και με πληρότητα που μόλις ξεπερνά το 60-70%. Παντού επικρατεί έντονος προβληματισμός. Δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει αυτή η κρίση», περιγράφει την άσχημη κατάσταση στη Voria.gr η Σοφία Γαβριήλογλου του ξενοδοχείου «Νέσσος» Παρανεστίου -ενεργό μέλος του δικτύου «Ecstasy».