Skip to main content

Αρχίζουν ξανά από Δευτέρα 23 Οκτωβρίου τα δρομολόγια λεωφορείων για μαθητές του 2ου γυμνασίου Θέρμης

Ο δήμαρχος τόνισε ότι σε σημερινή συνάντηση βρέθηκε η χρυσή τομή για να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των παιδιών και των οικογενειών τους

Σταματά από την προσεχή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου η ταλαιπωρία των μαθητών και των μαθητριών της Νέας Ραιδεστού και των Ταγαράδων που φοιτούν στο 2ο γυμνάσιο Θέρμης. Ταλαιπωρία που προέκυψε, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος, από τις 10 Οκτωβρίου μετά την αιφνίδια διακοπή των μαθητικών δρομολογίων. Η επανεκκίνηση των δρομολογίων συμφωνήθηκε σε σύσκεψη η οποία έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, σημειώνεται στην ανακοίνωση πως δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί καθώς ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφέρειας ήταν απασχολημένος με τη διενέργεια των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου, ο προσωρινός ανάδοχος των συγκεκριμένων μαθητικών δρομολογίων καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν εκ νέου τα μαθητικά δρομολόγια που αφορούν το 2ο γυμνάσιο, από την προσεχή Δευτέρα 23 Οκτωβρίου.

 

 

Αμέσως μετά, ο δήμαρχος Θέρμης κάλεσε στο γραφείο του την διευθύντρια του 2ου γυμνασίου Όλγα Καλομενίδου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μπάμπη Τσεκούρα, τον προσωρινό ανάδοχο και παρουσία του αντιδημάρχου κ. Αποστόλου τους ενημέρωσε γι’ αυτήν την θετική εξέλιξη. Παράλληλα συμφωνήθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στην επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρει ότι «παρότι η ευθύνη για να λυθεί το θέμα που προέκυψε ανήκει στην Περιφέρεια, και το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά οι πάντες, όπως γνωρίζουν ότι ο δήμος Θέρμης, αλλά και κανένας δήμος δεν μπορεί να μισθώσει λεωφορεία, ούτε να χρησιμοποιήσει τη δημοτική συγκοινωνία για τη μεταφορά παιδιών, ωστόσο, ορισμένοι οι οποίοι δεν σταματούν να λαϊκίζουν, πρότειναν τέτοιες λύσεις, αποδεικνύοντας πόσο αναξιόπιστοι είναι. Προσωπικά, ασχολήθηκα με το πρόβλημα από την πρώτη στιγμή και ζήτησα να γίνει συνάντηση με την αρμόδια αντιπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου. Δυστυχώς, λόγω της εμπλοκής των υπηρεσιακών μηχανισμών της Περιφέρειας στις εκλογές, δεν κατέστη δυνατόν από μέρους της αντιπεριφέρειας να γίνει η συνάντηση νωρίτερα. Όπως δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί λύση παρά το ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της Περιφέρειας και του προσωρινού αναδόχου. Στη σημερινή όμως συνάντηση, με την παρουσία μου, βρέθηκε η χρυσή τομή για να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των παιδιών και των οικογενειών τους».