Skip to main content

Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Έριν Ριντ, αντικαταστάτης του τραυματία Γκάλινατ

Ο Αμερικανός εξέφρασε την επιθυμία να βοηθήσει αγωνιστικά τους κιτρινόμαυρους στον μέγιστο δυνατό βαθμό

Σε ελληνικό έδαφος έφτασε σήμερα για τον Αρη ο Έρικ Ριντ. Ο 23χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος αποκτήθηκε από την ομάδα για να καλύψει την απουσία- για όσο διάστημα θα είναι ακόμη αυτός εκτός παρκέ- του τραυματία, Ρομπέρτο Γκάλινατ, προσγειώθηκε, αργά το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχτηκε ο τιμ μάνατζερ των «κιτρινόμαυρων», Χρήστος Ταπούτος.

Ελάχιστα λεπτά μετά την άφιξή του ο Ριντ μίλησε σε εκπροσώπους του Τύπου, εκφράζοντας την επιθυμία που τον διακατέχει να βοηθήσει αγωνιστικά τον Αρη στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Ηρθα στον Αρη έχοντας πάντα στο μυαλό μου τη δυνατή άμυνα που παίζω, θέλω, όμως, να είμαι απειλή και στην επίθεση. Πάνω από όλα, όμως, επιθυμία μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Θέλω να παίξω όσο γίνεται πιο δυνατά για τον Αρη, γεγονός που συζήτησα, από την πρώτη στιγμή που μίλησα μαζί του, με τον κόουτς Καστρίτη», ανέφερε, αρχικά.

Κατέληξε  επισημαίνοντας: «Πάντα ήθελα να παίξω μπάσκετ επαγγελματικά, είναι καταπληκτική η εμπειρία που έχω, μέχρι τώρα, εντός και εκτός παρκέ, από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει στην Ευρώπη είναι φανταστικοί».

Ο Ριντ θα γνωρίσει αύριο από κοντά τους νέους συμπαίκτες και τον προπονητή του, στην προπόνηση που θα γίνει από τους Θεσσαλονικείς, το μεσημέρι, στο Αλεξάνδρειο. Πρακτική που θα προηγηθεί της αναχώρησής τους για τη Ρίγα, όπου την Τετάρτη (6/3), θα αντιμετωπίσουν, σε νοκ άουτ αγώνα, για τα πλέι οφ του Eurocup, την Προμετέι.

Παιχνίδι στο οποίο ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Στην αποστολή του Αρη που θα «πετάξει», στις 20:10, με πτήση τσάρτερ, από τη Θεσσαλονίκη για την πρωτεύουσα της Λετονίας, εκτιμάται πως, εκτός απροόπτου, θα συμπεριληφθεί ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Ο διεθνής γκαρντ υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία για τον τραυματισμό στο γόνατο που αποκόμισε στην, εκτός έδρας, αναμέτρηση, για τη 19η αγωνιστική της Basket League, με αντίπαλο τον Προμηθέα (2/3). Η κατάστασή του φαίνεται πως δεν είναι τόσο σοβαρή, όσο αρχικά εκτιμήθηκε, αναμένεται, ωστόσο, η οριστική διάγνωση από τον γιατρό των «κιτρινόμαυρων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ