Skip to main content

Αρναούτογλου: Σε ποιες περιοχές της χώρας θα επιδεινωθεί ο καιρός με βροχές και χιόνια

Αύριο η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Μπορεί αύριο Σάββατο ο καιρός να είναι ήπιος, ωστόσο Από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι και την Τρίτη στο Αιγαίο και γύρω από αυτό, στη νότια νησιωτική χώρα και στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές -ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο- θα έχουμε επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Όπως είπε ο παρουσιαστής του καιρού της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου, το Σάββατο θα κυλήσει με αρκετή ηλιοφάνεια. Κάποιες παροδικές συννεφιές ίσως δώσουν ασθενές βροχές στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο στα 5 με 7 και στο Αιγαίο στα 4 με 6 μποφόρ. Στην Κεντρική Μακεδονία η ένταση των ανέμων θα φτάσει τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην Κεντρική Μακεδονία λόγω και του ισχυρού ανέμου το κρύο θα είναι πιο έντονο.

Η Αττική μέσα στην ημέρα θα έχει καλές καιρικές συνθήκες με κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 3 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετή ηλιοφάνεια θα έχει η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι ειδικά μετά το μεσημέρι θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένοι φτάνοντας τα 7 με 8 -πρόσκαιρα μπορεί και 9- μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 5 με 12 βαθμούς Κελσίου.